Οι μεγάλες διαφορές στις προβλέψεις του χρέους οφείλονται σε διαφορετικές προβλέψεις σχετικά με το πώς οικονομία πολύ στην Ελλάδα θα αυξηθεί κατά τις επόμενες δεκαετίες και πόσα χρήματα μπορεί να βάλει στην άκρη για να πληρώσει το χρέος.
 
Το έγγραφο δόθηκε στους αξιωματούχους των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης τη Δευτέρα προκειμένου να τεθεί προς συζήτηση στο Eurogroup.
Στην έρευνα εξετάζονται τέσσερα σενάρια για την πιθανή εξέλιξη του χρέους σε κάθε δεκαετία ως το 2060.Οι αποκλίσεις οφείλονται σε αποκλίνουσες προβλέψεις για την ανάπτυξη και το πρωτογενές πλεόνασμα.  
 
Σύμφωνα με το πιο ευνοϊκό σενάριο το χρέος θα φτάσει στο 62,6% του ΑΕΠ ενώ στο πλέον απαισιόδοξο θα φτάσει στο 258,3% του ΑΕΠ. Το βασικό σενάριο λέει ότι το ελληνικό χρέος θα φτάσει ως το 182,9% του ΑΕΠ το 2016 και θα μειωθεί στο 104,9% ως το 2060. 
 
Στο έγγραφο που αποκάλυψε η Wall Street Journal παρουσιάζεται ακόμη και οι ακαθάριστες δανειακές ανάγκες, οι οποίες είναι το ποσό των χρημάτων που πρέπει να αντληθούν για να καλυφθούν το έλλειμμα, οι πληρωμές τόκων και το χρέος που λήγει. 

Δείτε το γράφημα της WSJ με το ελληνικό χρέος. Πόσα χρωστάει η Ελλάδα και πότε.