Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Documento και έπειτα από δημόσιες καταγγελίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην επιφάνεια έρχεται μια ιστορία για την αντιδήμαρχο Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης Καρδίτσας, Ουρανίας Σούφλα.

Ειδικότερα, έφοδο στο σπίτι της αντιδημάρχου Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ μετά από καταγγελία για υπεξαίρεση τροφίμων που προορίζονταν για πλημμυροπαθείς.

Σύμφωνα με την καταγγελία:

Παραμονή της Μεγάλης επετείου που κάποιοι αγωνίστηκαν για την Ελευθερία της Ελλάδος, στο σπίτι που διατηρεί η κυρία Ουρανία Σούφλα αντιδήμαρχος Καρδίτσας στο Καροπλέσι Καρδίτσας εξελίχθηκαν εικόνες ντροπής!!!!!

Υστερα από παρέμβαση του εισαγγελέα Καρδίτσας κινητοποιήθηκε η αστυνομία για έλεγχο ύστερα από καταγγελίες, στο σπίτι που διατηρεί στο ορεινό χωριό της Καρδίτσας.

Υστερα από έρευνα της αστυνομίας βρέθηκαν τρόφιμα τα οποία είχαν αποσταλεί από ανθρώπους σε βοήθεια των πλημμυροπαθών κατοίκων της Καρδίτσας.

Από πληροφορίες που συλλέξαμε βρέθηκαν πακέτα μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι, λάδι κονσέρβες και τα λοιπά.

Το Documento επικοινώνησε με την αντιδήμαρχο η οποία δήλωσε ότι «Δεν θα πω τίποτα…» και στη συνέχεια ότι κατατέθηκαν μηνύσεις και ασφαλιστικά μέτρα κατά όσων προχώρησαν τις καταγγελίες και τις αναπαρήγαγαν. «Εγώ, ζήτησα να γίνει προανάκριση και αφού δικαστώ, θα βγω και θα κάνω ανακοινώσεις» τόνισε.

Ο δήμαρχος της περιοχής επιβεβαίωσε την έφοδο της ΕΛΑΣ και δήλωσε ότι αναμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης για να προβεί στις ανάλογες κινήσεις. «Εφόσον κριθεί ότι οι καταγγελίες ισχύουν, βεβαίως και θα αποπέμψω την αντιδήμαρχο. Αν απαγγελθεί κατηγορητήριο, θα φύγει έως ότου αθωωθεί» ανέφερε και έκρινε πως «το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει μέχρι να της απαγγελθούν κατηγορίες».

Σε σχέση με τα τρόφιμα που βρίσκονταν στην οικία της Σούφλα, ο δήμαρχος υποστήριξε ότι δεν είναι από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο και πως δεν προορίζονταν για πλημμυροπαθείς. Επισήμανε δε ότι πρόκειται για «ένα αγροτικό τρόφιμα» και συγκεκριμένα για πέντε σακιά αλεύρι, μακαρόνια, κονσέρβες και ρύζι.

«Ο παπάς του χωριού βεβαίωσε ότι είχε πρόσβαση στην αποθήκη της αντιδημάρχου για να μοιράζει τα τρόφιμα. Το ίδιο και ο πρόεδρος της κοινότητας, ο οποίος είχε το παιδί του στην εντατική» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Αυτά λέει η κ. Σούφλα. Εγώ, δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά για κανέναν και σε θέματα ηθικής είμαι άτεγκτος». Παράλληλα, ο δήμαρχος σχολίασε ότι αυτός που έκανε την καταγγελία «δεν έχει την ανάλογη βαρύτητα» λόγω καταδίκης του κατά το παρελθόν ενώ μίλησε και για «λάσπη στον ανεμιστήρα». Διευκρίνισε όμως πως αν ασκηθεί δίωξη κατά της αντιδημάρχου, τότε δεν αποκλείει να στραφεί και ο ίδιος εναντίον της.