Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Παπαδομανωλάκης 

Η Κωνσταντίνα Καρτσιώτη, που πραγματοποίησε απεργία πείνας 15 ημερών, ανταποκρινόμενη στη διεθνή καμπάνια του Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου για αλληλεγγύη στους Τούρκους αγωνιστές και αγωνίστριες που κρατούνται στη Γερμανία, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη στο TPP, για την υπόθεση των διώξεων των Οζγκούλ Εμρέ, Ιχσάν Τσιμπελίκ, Σερκάν Κούπελι και Χασάν Γιουνουτάν, με βάση τις παραλλαγές του γερμανικού τρομονόμου 129, ο οποίος ισχύει από την εποχή των Ναζί και χρησιμοποιείται εναντίον του λαϊκού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

Η απεργία πείνας ολοκληρώθηκε την Τρίτη 2 Μάη ανήμερα της επετείου της σφαγής 100 ανθρώπων από τους ναζί του τάγματος Αζόφ και του Δεξιού Τομέα, στο Σπίτι των Συνδικάτων στην Οδησσό, το 2014. Όπως αναφέρει το κάλεσμα του Λαϊκού Μετώπου, τα παραπάνω τάγματα αποτελούν σήμερα τον επίσημο στρατό του καθεστώτος Ζελένσκι και υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Η απεργός πείνας τίμησε τους μάρτυρες της Οδησσού και κάλεσε στην απελευθέρωση των Τούρκων αγωνιστών στη Γερμανία, που είναι επίσης θύματα του φασισμού και του ιμπεριαλισμού. Τέλος, διάβασε χαιρετισμό εκ μέρους του Αλεξέι Άλμπου, επιζώντα από την σφαγή της Οδησσού και μέλους της κομμουνιστικής οργάνωσης Μποροτμπά .

Ολόκληρη η παρέμβαση του Αλεξέι Άλμπου:

Αγαπητοί σύντροφοι!

Στις 2 Μαΐου 2014, ένα τρομερό έγκλημα συνέβη στην Οδησσό – περισσότεροι από 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα χέρια νεοναζί. Πολλοί από αυτούς κάηκαν ζωντανοί στο Σπίτι των Συνδικάτων της Οδησσού.

Την ημέρα αυτή, περίπου δύο χιλιάδες νεοναζί έφτασαν στην Οδησσό για να καταστείλουν τις ειρηνικές διαδηλώσεις ενάντια στο πραξικόπημα. Όπως γνωρίζετε, οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές οργάνωσαν μαζικές διαμαρτυρίες, που ονομάστηκαν “Μαϊντάν”, και ανέτρεψαν την εξουσία του νόμιμου προέδρου. Αυτό οδήγησε σε μια αντιπαράθεση στην κοινωνία και σε έναν εμφύλιο πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος συνεχίζεται ακόμα και τώρα.

 

Στις 2 Μαΐου 2014, νεοναζί επιτέθηκαν σε καταυλισμό διαμαρτυρίας, ο οποίος βρισκόταν στην πλατεία Kulikovo Pole, δίπλα στο Σπίτι των Συνδικάτων. Πολλοί κάτοικοι της Οδησσού προσπάθησαν να ξεφύγουν από το τρελό πλήθος και μπήκαν μέσα στο κτίριο. Όμως οι νεοναζί έβαλαν φωτιά στο κτίριο με βόμβες μολότοφ και φλεγόμενα λάστιχα. Μια ισχυρή πυρκαγιά ξεκίνησε στο κτίριο. Πολλοί άνθρωποι πήδηξαν από τα παράθυρα, αλλά τελείωσαν στο έδαφος. Όταν οι νεοναζί εισέβαλαν στο κτίριο, σκότωσαν ανθρώπους με πυροβόλα όπλα και μαχαίρια, μια γυναίκα στραγγαλίστηκε με καλώδιο από επιτραπέζια λάμπα.

Εκατοντάδες λεπτομέρειες και γεγονότα καταγράφονται σε φωτογραφίες και βίντεο. Ωστόσο, εννέα χρόνια αργότερα, κανένας από τους διοργανωτές και τους δράστες αυτού του τρομερού εγκλήματος δεν τιμωρήθηκε.

Μετά από αυτή τη μαζική δολοφονία, χιλιάδες άνθρωποι από όλη τη Σοβιετική Ένωση και άλλες χώρες πήγαν στο Ντονμπάς για να πολεμήσουν το φασισμό με όπλα στα χέρια.

Αυτός ο αγώνας συνεχίζεται ακόμα και τώρα. Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να νικήσουμε τους νεοναζί και τις δυνάμεις που βρίσκονται πίσω από αυτούς. Πιστεύω ότι η γενέτειρά μου, η Οδησσός, θα είναι ελεύθερη από τους σφετεριστές του Κιέβου.

Σύντροφοι! Είναι πολύ σημαντικό να πούμε ότι οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις βρίσκονται πίσω από την οργάνωση της μαζικής δολοφονίας στην Οδησσό. Βλέπουμε ότι όχι μόνο η Ουκρανία υποφέρει από τον ιμπεριαλισμό, αλλά και άλλες χώρες και λαοί. Γι’ αυτό είναι σημαντικό για όλους μας να ενωθούμε στον αγώνα ενάντια στον κοινό εχθρό.

Σήμερα δεν θυμόμαστε μόνο τους κατοίκους της Οδησσού που έχασαν τη ζωή τους στα χέρια των νεοναζί, αλλά καλούμε επίσης σε ενεργή δράση ενάντια στους ιμπεριαλιστές αφέντες τους. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στη συντρόφισσα Κωνσταντίνα Καρτσιώτη, η οποία αγωνίζεται για την απελευθέρωση των φίλων μας που έχουν πέσει κάτω από το παγοδρόμιο της καταστολής στη Γερμανία. Γνωρίζουμε για τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό σε όλες τις γωνιές του πλανήτη. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όλους τους συντρόφους που αγωνίζονται για έναν νέο, πιο δίκαιο κόσμο!

Και είμαι σίγουρος ότι θα νικήσουμε.

Θάνατος στο φασισμό! Θάνατος στον ιμπεριαλισμό!