Ο άνδρας, που είναι 21 ετών, συνελήφθη στο προάστιο Χάουνσλοου του δυτικού Λονδίνου λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Μητροπολιτική Αστυνομία.

Κρατείται βάση του Τρομοκρατικού Νόμου της Βρετανίας και έχει μεταφερθεί σε αστυνομικό τμήμα του νότιου Λονδίνου, προστίθεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Συνελήφθη ένας 18χρονος για τη βομβιστική επίθεση στο Λονδίνο

Το Σάββατο, συνελήφθη ένας 18χρονος στην περιοχή του Ντόβερ από Βρετανούς αστυνομικούς. Οι άνδρες των Αρχών ερευνούν την υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης στο Λονδίνο, στον σταθμό Πάρσονς Γκριν του μετρό.

«Κάναμε μια σημαντική σύλληψη στο πλαίσιο των ερευνών μας σήμερα το πρωί. Μολονότι είμαστε ικανοποιημένοι από την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, η έρευνα συνεχίζεται και το επίπεδο της (τρομοκρατικής) απειλής παραμένει στο κρίσιμο». Αυτό ανέφερε ο Νιλ Μπάσου, ένας εκπρόσωπος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Tο πρωί της Παρασκευής, σημειώθηκε έκρηξη μικρής ισχύος από αυτοσχέδιο μηχανισμό που δεν πέτυχε να ανεφλέγη κανονικά μέσα σε βαγόνι του μετρό του Λονδίνου. Δεκαοχτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την βρετανική αστυνομία, ενώ την ευθύνη ανέλαβε για την επίθεση ανέλαβε το «Ισλαμικό Κράτος».