Υπηρεσίας «στον τομέα της διαχείρισης και οριοθέτησης δημόσιων συναθροίσεων» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ για τη νέα Ομάδα αστυνομικών που ενεργοποιήθηκε την Τρίτη, η οποία κατά τις ίδιες πληροφορίες, απαρτίζεται από 46 αστυνομικούς, 28 γυναίκες και 18 άνδρες.

Όπως αναφέρεται, τα μέλη της νέας ομάδας «έχουν λάβει ειδικευμένη εκπαίδευση για να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο στα νέα τους καθήκοντα», ενώ η εξάρτησή τους αποτελείται από φορητούς ασυρμάτους, φακό, σφυρίχτρα και kit πρώτων βοηθειών. Επίσης, δεν φέρουν όπλο και φορούν διαφορετική στολή από τους υπόλοιπους αστυνομικούς, η οποία έχει και ξεχωριστό λογότυπο – θυρεό της ομάδας.

«Αναλαμβάνουν τη διαχείριση και οριοθέτηση συναθροίσεων χαμηλής και μεσαίας επικινδυνότητας, και αξιοποιούν τεχνικές επικοινωνίας και διαμεσολάβησης με τους υπευθύνους της συνάθροισης, ώστε να αποφεύγονται πιθανές κλιμακώσεις και εντάσεις» καταλήγει η ανακοίνωση της αστυνομίας, που συνοδεύεται από τρεις φωτογραφίες τους.

 

Ωστόσο, το γεγονός πως η «πρεμιέρα» της νέας αστυνομικής ομάδας έγινε την ημέρα του Πολυτεχνείου, έδωσε στην υπηρεσία και στους πολίτες την ευκαιρία για μία σειρά από φωτογραφίες, με πιο εντυπωσιακή, την κεντρική του άρθρου