«Στην Ανατολική Αττική συνολικά καθαρίζουμε 38 ρέματα. Ήδη έχουμε ολοκληρώσει 19 ρέματα, περίπου 10,4 χιλιόμετρα και μέχρι τέλος Οκτωβρίου έχουμε περίπου 20,9 χιλιόμετρα ακόμα σε άλλα 19 ρέματα. Καταλαβαίνετε ότι είναι μία δαιδαλώδης διαδικασία. Συνεχίζουμε την ίδια στιγμή σε Κηφισιά κ.λπ. Είναι μία Λερναία Ύδρα. Καθετί που καθαρίζουμε προκύπτει κάτι άλλο» ανέφερε και συνέχισε:
«Αυτό που είναι πάρα πολύ σημαντικό, για να μπορέσουμε να είμαστε αποτελεσματικοί, είναι να σταματήσει αυτό το γαϊτανάκι ευθύνης, ποια ρέματα είναι της Περιφέρειας, ποια των Δήμων και ποια είναι του υπουργείου Υποδομών. Να πάρει μία συγκεκριμένη πρωτοβουλία η κυβέρνηση. Το βασικότερο είναι ότι αναμένουμε από την κυβέρνηση και δη από το οικονομικό επιτελείο να μας εξασφαλίσει και όλους τους απαραίτητους πόρους. Διότι, εξαγγελίες χωρίς χρήματα, είναι εξαγγελίες χωρίς δέσμευση».
«Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει δημοσιονομική πίεση, όμως οτιδήποτε αφορά στην ανθρώπινη ζωή, στην ανθρώπινη περιουσία και στο φυσικό περιβάλλον είναι συνταγματικές επιταγές και νομίζω ότι είναι στην άμεση προτεραιότητα» προσέθεσε.
«Εμείς συνεχίζουμε σε συνεργασία με τους δημάρχους μας, κάτω από δύσκολες συνθήκες. Μόνο εδώ θα δείτε ότι αυτό το ρέμα καθαρίζεται και λίγο παρακάτω είναι μπαζωμένο. Η πραγματική του ροή σταματάει προκειμένου να εξασφαλιστεί η οποιαδήποτε πρόσβαση των κατοίκων στην περιοχή. Καταλαβαίνετε ότι σε αυτές οι διαδικασίες πρέπει να έχουμε νομικά εργαλεία για να τις λύνουμε αμέσως», συμπλήρωσε.
«Εχει αξία οι πολίτες να ξέρουν τι κάνουμε. Το ζήτημα της λογοδοσίας για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Καλές είναι οι εξαγγελίες, καλές είναι οι δεσμεύσεις αλλά πρέπει να φέρνουμε αποτελέσματα», πρόσθεσε.
«Αν η ερώτηση είναι αν η Αττική είναι θωρακισμένη, η απάντησή μου είναι όχι, δεν είναι θωρακισμένη. Παλεύουμε για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τους καλύτερους δυνατούς όρους. Θα μιλάμε πάντα με ειλικρίνεια, με σοβαρότητα, συγκροτημένα και το κυριότερο θα δίνουμε απαντήσεις…» κατέληξε ο Χαρδαλιάς.