Η καλλιέργεια κάνναβης στην Αυστραλία είναι σχετικά περιορισμένη, καθώς η χρήση της για ψυχαγωγικούς σκοπούς παραμένει παράνομη, ωστόσο η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει άδεια για την εξαγωγή κάνναβης που χρησιμοποιείται για ιατρικούς σκοπούς, ελπίζοντας ότι η χρήση της για ιατρικούς σκοπούς, που νομιμοποιήθηκε στη χώρα πέρυσι, αλλά και οι εξαγωγές θα αυξήσουν την παραγωγή.

Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: να δώσουμε στους γεωργούς και τους παραγωγούς τις καλύτερες ευκαιρίες για να γίνουν οι μεγαλύτεροι εξαγωγείς ιατρικής κάνναβης», σχολίασε ο υπουργός Υγείας, Γκρεγκ Χαντ.
 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η νέα νομοθεσία θα περιλαμβάνει τον όρο ότι οι παραγωγοί θα πρέπει πρώτα να καλύπτουν τις ανάγκες των ασθενών στην περιοχή τους προτού προχωρήσουν στην εξαγωγή της υπόλοιπης παραγωγής τους.
 
Παρά την αυξανόμενη ζήτηση, μόνο η Ουρουγουάη, ο Καναδάς και η Ολλανδία έχουν μέχρι στιγμής νομιμοποιήσει την εξαγωγή της θεραπευτικής κάνναβης. Το Ισραήλ έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να το κάνει τους επόμενους μήνες.