Ο ανώτερος διοικητής της Χεζμπολάχ, Ταλέμπ Αμπντάλα, σκοτώθηκε σε ισραηλινό πλήγμα στο χωριό Τζουάιγια την Τρίτη, μαζί με τρεις συντρόφους του, δήλωσε στο AFP πηγή προσκείμενη στην ομάδα.

Η Χεζμπολάχ δήλωσε το Σάββατο ότι στόχευσε τη βάση Meron στο βόρειο Ισραήλ με “κατευθυνόμενους πυραύλους” και έστειλε “επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη” προς μια άλλη ισραηλινή βάση “στο πλαίσιο της απάντησης στην επίθεση και τη δολοφονία που πραγματοποίησε ο εχθρός στη Τζουάιγια”.

Το Σάββατο, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι “δύο βλήματα εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο προς τη μονάδα εναέριου ελέγχου των IDF (στρατού) στην περιοχή Meron στο βόρειο Ισραήλ”, αναφέροντας ότι “δεν υπάρχουν τραυματισμοί ή ζημιές στις δυνατότητες της μονάδας”.

Είπε επίσης ότι “εντοπίστηκαν αρκετοί εναέριοι στόχοι που πέρασαν από το Λίβανο στο ισραηλινό έδαφος” και έπεσαν στην περιοχή Γκόρεν, προσθέτοντας ότι δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, αλλά ότι “ξέσπασε πυρκαγιά”.

“Αεροσκάφη έπληξαν έναν τρομοκράτη της Χεζμπολάχ” στην περιοχή Aitarun του νότιου Λιβάνου, ανέφερε ο στρατός, προσθέτοντας ότι “το πυροβολικό έριξε για να απομακρύνει μια απειλή”, επίσης στην περιοχή Aitarun.

Πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ και διασώστες που συνδέονται με την ομάδα δήλωσε ότι ένας μη λιβανέζος σκοτώθηκε στο Αϊταρούν, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Πηγή: AFP