Κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου η Gazprom ανέφερε πως οι τέσσερις διαρροές στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 έχουν σταματήσει και πως η πίεση στις τρεις από τις τέσσερις γραμμές έχει σταθεροποιηθεί και πως προσπαθεί να ρυθμίσει τους περιβαλλοντικούς κινδύνους.

Η ρωσική Gazprom, μετά την ανακοίνωση της πως πλέον έχει σταματήσει η διαρροή από τους αγωγούς, σημειώνει πως μπορεί να είναι δυνατή η διοχέτευση αερίου μέσω της μοναδικής γραμμής που έχει απομείνει, τον Nord Stream 2.

Η Ευρώπη ξεκίνησε έρευνες μετά τον εντοπισμό μεγάλων ρωγμών στους αγωγούς Nord Stream. Η Γερμανία, η Δανία και η Σουηδία δήλωσαν κάνουν λόγο για δολιοφθορά, ενώ η Ρωσία για σαμποτάζ.

Κάθε αγωγός αποτελείται από δύο γραμμές. Ο Nord Stream 1 κατέγραψε πτώση στην πίεση και στις δύο του γραμμές, ενώ ο Nord Stream 2 το ίδιο αλλά μόνο στην γραμμή «Α». Σύμφωνα με την Gazprom η γραμμή «Β» του Nord Stream 2 μπορεί να εξάγει αέριο στην Ευρώπη,  αρκεί να ληφθεί η απόφαση.

Ο Nord Stream 1 πριν την διαρροή ήταν πλήρως λειτουργικός μέχρι η Ρωσία να μειώσει και εν συνεχεία σταματήσει τελείως την ροή πριν 6 μήνες, λόγω τεχνικών προβλημάτων και μη καταβολή των πληρωμών σε ρωσικά ρούβλια. Ο νεότερος Nord Stream 2 δεν λειτούργησε ποτέ, αφού δεν αδειοδοτήθηκε από την Γερμανία -λόγω της επικείμενης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.