Σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ5 κάνει τρία σύντομα σχόλια γι αυτή την εξέλιξη:

  • Σκόπιμα υποβιβάζεται η σημασία του περιστατικού. Το θέμα δεν ήταν απλά «απρεπής συμπεριφορά». Ήταν η έμμεση αλλά σαφής απειλή για βία σε όλες κι όλους τους βουλευτές – στον Κοινοβουλευτισμό συνολικά. Ουσιαστικά, την ώρα που η Χρυσή Αυγή κι ο πόλεμός της εναντίον του Κοινοβουλευτισμού καταδικαζόταν, άνδρας των ΜΑΤ εξέφρασε την ίδια άποψη και μάλιστα υπό τη μορφή απειλής σε βουλευτή μερικά μέτρα πιο μακρυά.
  • Στο πόρισμα επαναλαμβάνεται το «ξαναγράψιμο της ιστορίας» που επιχειρεί η ΕΛΑΣ, ότι οι συγκεντρωμένοι έξω από το Εφετείο επιτέθηκαν πρώτοι στους αστυνομικούς, και όχι το αντίθετο, όπως μαρτυρούν τα μη επεξεργασμένα ντοκουμέντα. Διανθίζεται δε με πληθώρα φανταστικών αφηγήσεων, όπως πχ για επίθεση από «χίλια και πλέον άτομα» σε αστυνομικούς στην οδό Αρματολών και Κλεφτών, ένα δρόμο που μετα βίας χωράει μερικές δεκάδες.
  • Μία ακόμα ΕΔΕ μπαίνει στο αρχείο, με την ΕΛ.ΑΣ. να μην αμφισβητεί το περιστατικό, αλλά τους διμοιρίτες των ΜΑΤ να δηλώνουν άγνοια και να μην μπορούν να το αποδώσουν σε κάποιον. Συνεπώς ή δεν μπορούν καν να ελέγξουν να ελέγχουν την διμοιρία τους, ή έχουμε μία ακόμα περίπτωση συγκάλυψης, ενός ακόμα περιστατικού αυθαιρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. σε πολιτικό αρχηγό και βουλευτή μάλιστα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις αντίστοιχες επιθέσεις σε “απλούς” πολίτες.

Θα υπάρξει ένα τέλος σε αυτόν τον κανόνα της συγκάλυψης και της ατιμωρησίας; Δεν μπορεί η Πολιτεία να υποθάλπει τις εγκληματικές πράξεις των “οργάνων της τάξης” την ώρα που έχει εξαπολύσει μία τεράστια επίθεση στην κοινωνία και την νεολαία για την επιβολή του νόμου και της τάξης και την πάταξη της ανομίας. Η ανομία βρίσκεται στους ίδιους τους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ., όπως δυστυχώς και οι χρυσαυγήτικες αντιλήψεις, τις οποίες είδαμε ακόμα και την ημέρα της απόφασης για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.