«Παντελώς ανυπόστατο» χαρακτηρίζει η ΕΛΑΣ με ανακοίνωσή της, το δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα» σχετικά με παρακολουθήσεις από αποσπασμένους αστυνομικούς στο Α.Τ. Αγίας Παρασκευής.

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με ρεπορτάζ του Β. Λαμπρόπουλου στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να είχαν αποσπαστεί στην ΕΥΠ και να χρησιμοποιούσαν το σύστημα Predator. Ωστόσο μετά τις αποκαλύψεις επέστρεψαν πίσω στις υπηρεσίες τους. Η εφημερίδα ανέφερε τα ονόματα και τα αρχικά των επιθέτων των αξιωματικών, ενώ πρωταγωνιστικός ρόλος αποδιδόταν σε μια αξιωματικό που είχε την ευθύνη του ελέγχου του συστήματος και η οποία πήγε σε αυτή τη θέση έπειτα από μεσολάβηση άλλου στελέχους της Αστυνομίας, ο οποίος ήταν στενός συνεργάτης του Λαβράνου. Η αξιωματικός φέρεται να είχε αναμειχθεί και στις παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη και Κουκάκη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.:

«Από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι δημοσίευμα ιστοσελίδας, που αναπαράγεται στο διαδίκτυο και αναφέρεται στη διενέργεια παρακολουθήσεων από αποσπασμένους αστυνομικούς στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής, είναι παντελώς ανυπόστατο και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ η ανακοίνωση αφορά σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας της «Αυγής», στο οποίο αναφέρεται ότι «το Μέγαρο Μαξίμου ενημερωνόταν αναλυτικά για τα αποτελέσματα των παρακολουθήσεων από ομάδα αστυνομικών αποσπασμένων στο ΑΤ Αγίας Παρασκευής, οι οποίοι τις πραγματοποιούσαν».