Τεθωρακισμένα οχήματα από το απόθεμα του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας στέλνει η Ελλάδα στην Ουκρανία. Τα οχήματα αυτά θα αντικατασταθούν με αντίστοιχα γερμανικά οχήματα.

Τα νέα ήρθαν από τις Βρυξέλλες από τον καγκελάριο της Γερμανίας και όχι από τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο Όλαφ Σόλτς, ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να εφοδιάσει τη χώρα μας με νέου τύπου στρατιωτικά οχήματα, αφού προηγουμένως η Ελλάδα αποστείλει τεθωρακισμένα οχήματα σοβιετικού τύπου στην Ουκρανία.

Πρόκειται για ανάλογη συμφωνία με αυτήν της Γερμανίας με την Τσεχία, στο πλαίσιο της οποίας η τελευταία παραδίδει στην Ουκρανία τεθωρακισμένα από το απόθεμα του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας, τα οποία κατόπιν αντικαθίστανται με αντίστοιχα γερμανικά εξοπλιστικά συστήματα.

«Μίλησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό για μια παρόμοια συμφωνία με την Ελλάδα, η οποία διαθέτει τέτοια συστήματα και θα την προμηθεύσουμε με γερμανικά άρματα μάχης», δήλωσε ο κ. Σολτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες μετά το τέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και προσέθεσε ότι οι λεπτομέρειες θα διευθετηθούν από τα υπουργεία ‘Αμυνας των δύο χωρών. Αντίστοιχες συμφωνίες συνεργασίας θα επιδιωχθούν και με άλλες χώρες, σημείωσε.