Στο περιθώριο της συνεδρίασης του Eurogroup της Δευτέρας, όπου δεν βρέθηκε στην ατζέντα το ζήτημα της Ελλάδας, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, συναντήθηκε με τον Κ. Ρέγκλινγκ, ο οποίος δήλωσε ότι οι δανειστές είναι περισσότερο αισιόδοξοι συγκριτικά με τον Νοέμβριο, ωστόσο περιμένουν τα συμπεράσματα της τρόικας από την πέμπτη «μεταμνημονιακή» αξιολόγηση.

«Η κοινή αποστολή μας είναι στην Αθήνα αυτή τη στιγμή και αξιολογεί την κατάσταση. Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι οικονομικές εξελίξεις είναι πιο θετικές απ’ ό,τι πιστεύαμε πριν από δύο μήνες. Όλα αυτά πρέπει όμως να επιβεβαιωθούν. Όλα αυτά θα αξιολογηθούν από τους θεσμούς και θα παρουσιαστούν στο Eurogroup σε λίγο καιρό».

Η επιτάχυνση πλειστηριασμών στο επίκεντρο της 5ης «μεταμνημονιακής» αξιολόγησης

Ο Πάολο Τζεντιλόνι, που αναμένεται να βρεθεί στην Αθήνα μέσα στον Φεβρουάριο, συναντήθηκε με τον Χ. Σταϊκούρα και έκανε λόγο για «πολύ καλή συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό» και αναφέρθηκε στις «πολύ ενδιαφέρουσες αποφάσεις» που έχει πάρει η ελληνική κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό. «Ο διάλογος συνεχίζεται και θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες. Νομίζω ότι τους τελευταίους μήνες η Ελλάδα πήρε πολύ ενδιαφέρουσες αποφάσεις για το μέλλον».

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τετάρτης ξεκίνησε η «μεταμνημονιακή» Ανάμεσα σε άλλα, θα συζητηθούν οι στόχοι της κυβέρνησης για το 2020, η πορεία των ιδιωτικοποιήσεων με έμφαση στην αγορά ενέργειας, η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες και η ολοκλήρωση του συστήματος διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο.