«Ο σύντροφος μας είναι καλά και όλον αυτόν τον καιρό περιφρουρείται. Αυτού του είδους οι ενέργειες, ξυπνούν μνήμες από τις μαύρες εποχές της παρακρατικής-ασφαλίτικης τρομοκρατίας» προσθέτει η συλλογικότητα και συνεχίζει:

«Σε μια περίοδο όπου ο εν εξελίξει Γ παγκόσμιος πόλεμος κλιμακώνεται ραγδαία με τα μέτωπα της Ουκρανίας και της Παλαιστίνης να φλέγονται και νέα μέτωπα να ετοιμάζονται να ανοίξουν από τον ευρωατλαντισμό, με εκπροσώπους την φασιστική Νότια Κορέα και το κράτος μαριονέτα του ιμπεριαλισμού, την Ταϊβάν, οι κρατικές-παρακρατικές ενέργειες τρομοκράτησης ασφαλίτικου τύπου ενάντια σε συλλογικότητες και αγωνιστές που προσπαθούν μέσω της δράσης τους και των μετωπικών κινήσεών τους, σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, να στρέψουν τις κάννες προς το κύριο αντίπαλο θα εντείνονται, πόσο μάλλον επ’ αφορμή συνδιασκέψεων με ξεκάθαρο αντιιμπεριαλιστικό-διεθνιστικό προσανατολισμό, όπως αυτός της ΠΑΠ.

Δεν θα περιμέναμε τίποτα άλλο από το υποτακτικό ελληνικό κράτος και τους παρακρατικούς του μηχανισμούς πέρα από την συμβολή τους στη προσπάθεια καταστολής και υπονόμευσης του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στον τόπο μας και διεθνώς.
Καλούμε τους συναγωνιστές, φίλους αλλά και κάθε δημοκράτη άνθρωπο να δημοσιοποιήσει την καταγγελία του συμβάντος.

Οι λαϊκοί αγωνιστές δεν τρομοκρατούνται. Η νίκη των δυνάμεων του σοσιαλισμού, του αντιιμπεριαλισμού και η ήττα του βασικού αρωγού, χορηγού και εξαγωγέα φασισμού στον κόσμο, του ΝΑΤΟ, είναι βέβαιη».