Στη συνεδρίαση που θα λάβει χώρα το μεσημέρι της Τετάρτης, την αξιωματική αντιπολίτευση θα εκπροσωπήσει ο Παύλος Πολάκης, ως αναπληρωματικό μέλος και αναπληρωτής τομεάρχης Διαφάνειας, αντικαθιστώντας τον βουλευτή Σπύρο Λάππα που απουσιάζει στην επαρχία. Το απόγευμα της Τρίτης, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας δημοσιοποίησε από τον λογαριασμό του στα κοινωνικά δίκτυα πως ενημερώθηκε πως δεν θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απασφαλίζει, αναφορικά με το ζήτημα του πόθεν έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους, που με τις αποκαλύψεις του Documento έχει βρεθεί τις τελευταίες εβδομάδες στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο Π. Πολάκης, «όπως είχαμε ανακοινώσει θα φέρναμε επίσημα ως ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή για να συζητηθεί και ελεγχθεί, το ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ θέμα που έχει προκύψει μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας DOCUMENTO για το ψευδές πόθεν εσχες και την παράνομη ιδιοκτησία γαλλικής οφσορ εταιρείας από τη σύζυγο του Πρωθυπουργού». Κατά τον ίδιο, «έπεσε πανικός ομίχλη και μαύρη καταχνιά, ο πρόεδρος της επιτροπής κύριος Μπουρας ήθελε να παρευρεθεί το τακτικό μας μέλος με WEBEX (που για αυτήν την επιτροπή απαγορεύεται απαιτείται φυσική παρουσία όπως και για την Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας)», πριν ενημερωθεί πως η συνεδρίαση θα αναβληθεί.

Στη συνέχεια, η είδηση επιβεβαιώθηκε και από σειρά δημοσιευμάτων του συστημικού Τύπου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να εκδίδει ανακοίνωση κατά την οποία «το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη είναι τόσο καλώς καμωμένο, που πανικόβλητη η κυβέρνηση ανέβαλε την προγραμματισμένη για αύριο συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής», καταλήγοντας στο ερώτημα «Πόσο ακόμα θα εξευτελίζεται το κόμμα της ΝΔ για να καλύψει τις παρανομίες και τα αποδεδειγμένα πλέον ψέματα του αρχηγού της;​»

Το πρωί της Τετάρτης, με νέα σειρά δημοσιευμάτων και κυβερνητικών διαρροών γνωστοποιήθηκε πως η συνεδρίαση της Επιτροπής θα γίνει κανονικά, με «κοινοβουλευτικές πηγές» να φέρονται να δηλώνουν πως «Αυτά που λέγονται είναι φαντασίες και παραμύθια της Χαλιμάς. Κανείς δεν φοβάται τίποτα και κανέναν».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η πρόσκαιρη αναβολή οφειλόταν στην έλλειψη ελεύθερης αίθουσας, δεδομένου πως παρά το γεγονός πως η Βουλή κλείνει την Παρασκευή, η κυβέρνηση έχει θέσει μία σειρά νομοσχεδίων σε διαβούλευση στις αρμόδιες επιτροπής, ενώ την ίδια ώρα, ξεκινάει η 13η Γενική Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού.

Τελικά, όπως έγινε γνωστό, η συνεδρίαση πρόκειται να πραγματοποιηθεί κανονικά, στις 14.00 το μεσημέρι της Τετάρτης. «Το γέλιο συνεχίζεται !!!!! Μετά το ΚΡΑΞΙΜΟ η Επιτροπή Πόθεν Έσχες θα γίνει !!!!Μόλις μας ειδοποίησαν πως βρήκαν λέει αίθουσα!!!(την ίδια που είχαν ορίσει αρχικά και είπαν πως το αναβάλλουν) ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΥΦΤΕΙ!!!» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό σχετικά ο Π. Πολάκης.