Την Παρασκευή η Βουλή της Γερμανίας ενέκρινε με ονομαστική ψηφοφορία την προ ημερών απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα, με 410 ψήφους υπέρ, 226 ψήφους κατά, ενώ 7 βουλευτές απείχαν. Μετά την έγκριση της Βουλής, ο Σολτς ξεκαθάρισε στους βουλευτές πως οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα δεν θα σταματήσουν με την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου.

«Εξασφαλίζουμε ότι στο μέλλον η Ελλάδα θα συνεχίσει την πολιτική μεταρρυθμίσεων που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια», ανέφερε και πρόσθεσε πως επιθυμούν από την Ελλάδα να κινηθεί μελλοντικά με τον τρόπο κινήθηκε στα χρόνια των μνημονίων. «Θέλουμε να μην σταματήσουν οι προσπάθειες της Ελλάδας, αλλά επιθυμούμε η πολιτική της να συνεχίσει να προσανατολίζεται στο μέλλον σύμφωνα με τα μεταρρυθμιστικά μέτρα των τελευταίων χρόνων».

Αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup, υποστήριξε ότι οι δανειστές έδωσαν «δείγμα αλληλεγγύης» και «μήνυμα ότι μαζί είμαστε ισχυροί». Αναγνώρισε πως οι πολίτες της χώρας σήκωσαν μεγάλο βάρος στην προσπάθεια νε βγει η χώρα από την κρίση και τώρα πλέον «Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να σταθεί και πάλι στα πόδια της».

Απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή του ακροδεξιού κόμματος  «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD), για μη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό μνημόνιο, ο Σολτς έκανε λόγο για λάθος πληροφόρηση. «Αυτή τη στιγμή τρέχουν 10 δισεκατομμύρια ευρώ του ΔΝΤ ως δάνεια τα οποία πρέπει να αποπληρωθούν μέχρι το 2024 και τα οποία έχουν έναν ρόλο στο πρόγραμμα. Και επειδή βεβαίως το ΔΝΤ φροντίζει για τα χρήματά του, θα συμμετάσχει και στην εποπτεία μετά το πρόγραμμα». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι δεν χρειάστηκε να δοθεί το επιπλέον ποσό του 1,6 δισ. από το ΔΝΤ, καθώς δεν χρειάστηκαν τελικά όλοι οι διαθέσιμοι πόροι που είχαν προβλεφθεί για το μνημόνιο.