«Η ΕΡΤ θα ξαναλειτουργήσει από μηδενική βάση, γιατί θέλουμε να συγκρουστούμε με τις παθογένειες, την ευνοιοκρατία και τις σπατάλες του παρελθόντος. Οι διευρυμένες μισθολογικές διαφοροποιήσεις και οι έντονοι μισθολογικοί κατακερματισμοί της πρώην ΕΡΤ δεν είναι στα σχέδιά μας», δήλωσε ο Ν. Πάππας.
 
Παράλληλα, σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης «είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης, ανταγωνιστικής, δημοκρατικής και πολυφωνικής ΕΡΤ. Όλοι οι απολυμένοι εργαζόμενοι μπορούν να επιστρέψουν στην ΕΡΤ αν το επιθυμούν».
 
Ο Ν. Παππάς ξεκαθάρισε ότι θα επανεξεταστούν όλες οι συμφωνίες/συμβάσεις της ΝΕΡΙΤ, ενώ έκανε λόγο για «σκανδαλώδεις διακυμάνσεις» σε λογαριασμούς της ΕΡΤ, τονίζοντας ότι «όλα αυτά θα μπουν στο μικροσκόπιο και θα αποδοθούν ευθύνες, όπου χρειαστεί».
 
Εξάλλου, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι «η κυβέρνηση τιμά τον αγώνα των απολυμένων και ταυτόχρονα δεν εκδικείται».
 

Θεσμικό πλαίσιο για τα ΜΜΕ
 

Ερωτηθείς για το τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση με το ζήτημα των ραδιοτηλεοπτικών αδειών, ο Ν. Παππάς επέμεινε πως «τα πράγματα στον χώρο των ΜΜΕ δεν μπορεί να παραμένουν ως έχουν και πρέπει να αλλάξουν τα δεδομένα».
 
«Πρόκειται για σημαντική μεταρρύθμιση στον χώρο της επικοινωνίας, της ενημέρωσης και της δημοκρατίας στην Ελλάδα, η οποία απαιτεί διαδικασίες αναζήτησης και συλλογής στοιχείων, την επισκόπηση των διεθνών δεδομένων και διαδικασίες διαβούλευσης με αρμόδιους φορείς και εποπτευόμενους οργανισμούς του Δημοσίου».
 
«Χρειαζόμαστε θεσμικό πλαίσιο για τα ΜΜΕ που θα διασφαλίζουν την αμερόληπτη, και χωρίς εξάρτηση από την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τα οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα, ενημέρωση. Πιστεύω ότι με σκληρή και επίμονη προσπάθεια θα μπορούμε να έχουμε τον πρώτο διαγωνισμό για την αδειοδότηση τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών σύντομα», κατέληξε ο υπουργός.