«Από σήμερα και κατόπιν εντολής του δικαστή Michel Claise, που έχει αναλάβει την έρευνα, καθώς και με τη σύμφωνη γνώμη του ομοσπονδιακού δικαστή Raphaël Malagnini, η κυρία Εύα Καϊλή είναι ελεύθερη να κινείται εκτός της κατοικίας της και να ασκεί πλήρως όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από την ιδιότητά της ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από το Βέλγιο, που επιβλήθηκε, δεν τη λυπεί, αφού η κυρία Καϊλή θα επιστρέψει στην Ελλάδα μόνο μετά τη δικαστική δικαίωσή της. Τα στοιχεία που τεκμηριώνουν την αθωότητα της Καϊλή πληθαίνουν καθημερινά» αναφέρει η δήλωση των δύο συνηγόρων της.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε πως αν κρίνει το ευρωκοινοβούλιο ότι παραβιάστηκε η ασυλία της αντιπροέδρου, τότε όλες οι πράξεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής ακυρώνονται. «Θα αργήσει πολύ το δικαστήριο ενώ μπορεί να λήξει η διαδικασία χωρίς να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο – αν τελικά τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν δεν είναι αρκετά για δίκη» προσέθεσε, προαναγγέλοντας πως η ευρωβουλεύτρια θα καταθέσει αίτημα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για να ερευνηθεί εάν υπήρξε παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας από την πλευρά των ανακριτικών αρχών.

Τέλος, ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε πως οι σχέσεις της ίδιας με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, ήταν πάντοτε πολύ κακές, τόσο σε προσωπικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.