Έξι ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους σε οίκο ευγηρίας στην Φλόριντα με τις αρχές να αποδίδουν τους θανάτους στις κακές συνθήκες που επικράτησαν από τη διακοπή ηλεκτροδότησης που υπάρχει στην περιοχή μετά το πέρασμα του τυφώνα Ίρμα.

Ο θάνατος των 6 ενοίκων του οίκου ευγηρίας στο Χόλιγουντ, στο βόρειο Μαϊάμι, μπορεί να εξηγηθεί από την απουσία ηλεκτρικού ρεύματος και κλιματισμού, σύμφωνα με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας που επικαλέστηκε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Ο αριθμός των νεκρών μόνο στη Φλόριντα έχει ανέβει στους 36, ενώ 77 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Καραϊβική. «Η κατάσταση είναι απίστευτη» δήλωσε ο κυβερνήτης της Φλόριντας Ρικ Σκοτ, που αξίωσε να δοθούν «απαντήσεις σχετικά με τον τρόπο που αυτή η τραγωδία εκτυλίχθηκε».
 
«Ζητάω από τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών να επιβεβαιώσουν αμέσως (…) εάν οι οίκοι ευγηρίας και τα κέντρα για ευπαθείς ομάδες μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια των ενοίκων τους» επισήμανε σε ένα δελτίο τύπου.
Περισσότερα από 4,3 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις παραμένουν στο σκοτάδι στη Φλόριντα και τις γειτονικές πολιτείες. Την ίδια ώρα, το αεροδρόμιο του Μαϊάμι δεν λειτουργεί πλήρως, καθώς μόνο το 50% των πτήσεων εκτελείται.


Μείωση φόρων και μεταρρυθμίσεις
 

Στην πληγείσα πολιτεία θα μεταβεί την Πέμπτη ο Ντόναλντ Τραμπ για να δει από κοντά το μέγεθος των καταστροφών. O πρόεδρος των ΗΠΑ έγραψε στο Twitter ότι οι «καταστροφές που προκάλεσαν η Ίρμα και ο Χάρβεϊ» καταστούν «ακόμα πιο αναγκαίες τη μείωση των φόρων και τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις».

Υπενθυμίζεται ότι ο κυκλώνας Ίρμα που πλέον έχει πλέον εξασθενήσει, στην κατηγορία 2 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, έπληξε πριν λίγες μέρες πολλά νησιά της Καραϊβικής και μεγάλες καταστροφές.