Για αφανισμό του οικοσυστήματος του ορεινού όγκου και καταστροφή της βιοποικιλότητας και του φυσικού περιβάλλοντος κάνουν λόγο οι κάτοικοι του Νυμφαίου Φλώρινας, οι οποίοι κινητοποιούνται εκ νέου ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών και την κατασκευή νέου αιολικού πάρκου, μετά την εμφάνιση σκαπτικών μηχανημάτων λίγο έξω από τον οικισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει το Περισκόπιο, οι εκπρόσωποι της εταιρείας ισχυρίζονται πως έχουν στα χέρια τους νόμιμη αδειοδότηση, η οποία φέρει τις υπογραφές της Διεύθυνσης Δασών της Π.Ε. Φλώρινας, του δήμου Αμυνταίου, καθώς και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Αποκεντρωμένης Διεύθυνσης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, με τους κατοίκους να αντιδρούν έντονα, δηλώνοντας ότι αυτό δεν ευσταθεί, καθώς βρίσκονται σε εκκρεμότητα ενστάσεις και εξώδικα Περιβαλλοντικών Οργανώσεων αναφορικά με το συγκεκριμένο έργο.

«Δεν έχει νόημα να συζητάμε πότε δόθηκαν οι άδειες πλέον. Βρισκόμαστε στο 2021. Άλλωστε τα μηχανήματα πήγαν σήμερα εκεί χωρίς άδ3εια και η περιφέρεια έσπευσε να εκδώσει άδεια (αλήθεια τι άδεια;) μετά τις κινητοποιήσεις των κατοίκων» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook το Ανοικτό Δίκτυο Πολιτών Φλώρινας – Ελεύθερα Βουνά. «Όχι άλλη καταστροφή. Ούτε 4, ούτε 5 ούτε 180 που προβλέπεται να μπουν σε όλο το νομό, όπως και οι χιλιάδες σε όλη τη χώρα» καταλήγει το Δίκτυο.

«Οι κερδοσκόποι, βιομήχανοι, εργολάβοι της Ηλεκτρικής Ενέργειας και των λεγόμενων ΑΠΕ βάλθηκαν να καταστρέψουν, εγκαθιστώντας τερατώδες ανεμογεννήτριες, ακόμα και το Νυμφαίο! Ένα παραδοσιακό χωριό απαράμιλλης ομορφιάς που αποτελεί τουριστικό προορισμό για όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Ανέσυραν από τα συρτάρια τους άδεια παραγωγής του 2013 για τοποθέτηση ανεμογεννητριών στη θέση «Αερορράχη» και έστειλαν χθες σκαπτικά μηχανήματα για να ξεκινήσουν την “πράσινη ανάπτυξη”» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία» και απευθύνει κάλεσμα σε κατοίκους και τοπικούς φορείς «να παραβρεθούν σήμερα στο Νυμφαίο για να αποτρέψουμε την καταστολή ενάντια στους κατοίκους και την ακύρωση αυτής της βλαβερής για τους κατοίκους και τον τόπο εγκατάστασης ανεμογεννητριών».

«Υπάρχουν πληροφορίες ότι η Κυβέρνηση θέλοντας να προστατεύει τα συμφέροντα των κερδοσκόπων εργολάβων θα στείλει σήμερα τα ΜΑΤ και τις δυνάμεις καταστολής να χτυπήσουν τους κατοίκους που αγωνίζονται για τα αυτονόητα. Εμείς ως “Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία” πιστοί στις αρχές μας και την πολιτική μας Γραμμή, που ήταν εξ αρχής ενάντια σ αυτές τις καταστρεπτικές εγκαταστάσεις, δηλώνουμε την Αλληλεγγύη και την έμπρακτη συμπαράσταση στους αγωνιζόμενους κατοίκους του Νυμφαίου και όλων των Περιοχών που αγωνίζονται για τα ίδια ζητήματα» αναφέρει η οργάνωση καλεί επίσης «την Κυβέρνηση, την Αποκεντρωμένη διοίκηση και την Περιφερειακή Αρχή να ακυρώσουν άμεσα αυτή την άδεια εγκατάστασης Αιολικών στο Νυμφαίο η οποία κάνει τεράστια και πολύπλευρη ζημιά στον Τόπο μας».