Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, οι νέοι εργαζόμενοι στην επιχείρηση θα υπογράφουν ατομικές συμβάσεις που θα διέπονται «από τις κείμενες κάθε φορά διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας που ρυθμίζουν τις σχέσεις εργοδότη και εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα και από τις διατάξεις της προκήρυξης».

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις με τις οποίες προβλέπεται η δυνατότητα εφαρμογής προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου «με επιβάρυνση της εταιρείας», απελευθερώνεται η δυνατότητα μετακίνησης εργαζομένων μεταξύ των εταιρειών του ομίλου ΔΕΗ και προς το Δημόσιο.

Προβλέπεται διάσπαση της ΔΕΠΑ σε εταιρίες εμπορίας και υποδομών και η ιδιωτικοποίηση έως και του συνόλου των μετοχών του Δημοσίου (65%) στην πρώτη, ενώ οι δήμοι της χώρας θα ευθύνονται για οφειλές οποιασδήποτε επιχείρησης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Γ. Ααδαμίδης δήλωσε ότι σε περίπτωση που το υπουργείο επιμείνει στις αντιλαϊκές διατάξεις που προωθεί, θα πρέπει να αποπεμφθεί ο Κ. Χατζηδάκης επειδή εφαρμόζει πολιτική αντίθετη με τα όσα είχε προαναγγείλει προεκλογικά η κυβέρνηση, καθώς η κατάργηση της συλλογικής σύμβασης για τους νεοπροσλαμβανόμενους και η αντικατάσταση της με ατομικές συμβάσεις, προσιδιάζει σε νεοφιλελεύθερη πολιτική, ενώ αντιτίθεται σε όσα είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός υπέρ των συλλογικών συμβάσεων.

«Αν όντως το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προωθεί τέτοιες πολιτικές τότε θα πρέπει ο Πρωθυπουργός να αποπέμψει τον κ. Χατζηδάκη καθώς οι χειρισμοί του είναι κόντρα σε όσα έχει αναφέρει ο Κ.Μητσοτάκης».

Ο Χατζηδάκης «εκσυγχρονίζει» τη ΔΕΗ