Το Βερολίνο απάντησε διατάσσοντας έναν Βιετναμέζο αξιωματούχο πληροφοριών να εγκαταλείψει την Γερμανία.
 
«Δεν υπάρχει αμφιβολία σχετικά με την συμμετοχή της βιετναμέζικων μυστικών υπηρεσιών και της πρεσβείας του Βιετνάμ στην απαγωγή Βιετναμέζου υπηκόου σε γερμανικό έδαφος», ανέφερε ο Μάρτιν Σέφερ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών σε δημοσιογράφους.
 
«Η απαγωγή ενός Βιετναμέζου πολίτη σε γερμανικό έδαφος αποτελεί κατάφωρη και πρωτοφανή παραβίαση της γερμανικής νομοθεσίας και του διεθνούς δικαίου», τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργού Εξωτερικών.
 
Ο Μ. Σέφερ συμπλήρωσε ότι ο πρέσβης του Βιετνάμ κλητεύτηκε το απόγευμα της Τρίτης και ότι ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας πληροφοριών του Βιετνάμ κηρήχθηκε ανεπιθύμητο πρόσωπο και διατάχθηκε να εγκαταλείψει τη Γερμανία εντός 48 ωρών.
 
Γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο επιχειρηματίας Τσεν Σουάν Χαν απήχθη από ενόπλους στις 23 Ιουλίου στο δασικό πάρκο Τίργκαρτεν στο κεντρικό Βερολίνο.
Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο, ο Τσεν Σουάν Χαν κατηγορείται για οικονομική ζημιά 125 εκατομμυρίων ευρώ όσο ήταν διευθυντής της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας στο Βιετνάμ.
 
Είχε αιτηθεί άσυλο στην Γερμανία και η διαδικασία εξέτασης του αιτήματός του βρισκόταν σε εξέλιξη.