X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Η Κίνα εμβολιάζει την Παλαιστίνη

Εκατό χιλιάδες δόσεις του εμβολίου Sinopharm δώρησε η Κίνα στην Παλαιστίνη, στο πλαίσιο της υποστήριξης που προσφέρει στη χώρα, από τις αρχές της πανδημίας και καλύπτοντας τα κενά που δημιουργεί η ρατσιστική ισραηλινή πολιτική.
Άφιξη των κινεζικών εμβολίων στη Ραμάλα


Εκατό χιλιάδες δόσεις του εμβολίου Sinopharm δώρησε η Κίνα στην Παλαιστίνη, στο πλαίσιο της υποστήριξης που προσφέρει στη χώρα, από τις αρχές της πανδημίας και καλύπτοντας τα κενά που δημιουργεί η ρατσιστική ισραηλινή πολιτική. Από τον περασμένο Ιούνιο, η Κίνα έχει οργανώσει πλήρες ιατρείο, με κινέζους γιατρούς, στη Ραμάλα, και υποστηρίζει και με φαρμακευτικό υλικό τον αγώνα των Παλαιστίνιων κατά της πανδημίας. 

Η Παλαιστίνη έχει υποφέρει τα μάλα από την πανδημία και τόσο ο ιός όσο και οι μεταλλάξεις του εξαπλώνονται με ταχείς ρυθμούς τόσο στη Δυτική Όχθη όσο και στη λωρίδα της Γάζας. Τα κινεζικά εμβόλια έφτασαν την πρώτη εβδομάδα από την κήρυξη εμβολιαστικού προγράμματος από τις Παλαιστινιακές αρχές. Είναι η μεγαλύτερη δωρεά εμβολίων που έχει γίνει προς τον Παλαιστινακό λαό από την διεθνή διαθεση των εμβολίων ως σήμερα. 

Η υπουργός Υγείας της Παλαιστίνης, Μάι αλ-Καϊλα, μετά τις ευχαριστίες της, ανέφερε ότι η προσφορά έγινε στο πλαίσιο της συνολικότερης πολιτικής της Κίνας «που αφιλοκερδώς προσφέρει βοήθεια στις αναπτυσσόμενες χώρες, φερόμενη υπεύθυνα και λαμβάνοντας σταθερά μέτρα».

Όπως δήλωσε ο διπλωματικός εκπρόσωπος της Κίνας στη Ραμάλα, Γκουό Γουέι, κατά την τελετή παράδοσης των εμβολίων, η δωρεά έγινε «σε εφαρμογή των συμφωνημένων διμερών σχέσεων και στο πλαίσιο της σταθερής δέσμευσης του Κινέζου Προέδρου, Ζι Ζινπίνγκ, να χορηγήσει εμβόλια παγκόσμια, αφού πρόκειται για ένα παγκόσμιο δημόσιο αγαθό».

Οι εκατό χιλιάδες δόσεις ήδη χρησιμοποιούνται για τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό του ιατρικού προσωπικού, των ηλικιωμένων και όσων πάσχουν από χρόνια νοσήματα. Μέχρι την κινεζική δωρεά τα ελάχιστα εμβόλια που έφταναν στα κατεχόμενα ήταν κυρίως ρωσικής προέλευσης. 

Το Ισραήλ όχι μόνον δεν διευκόλυνε τον εμβολιασμό των Παλαιστίνιων αλλά έχει δεχθεί διεθνώς πυρά για την ρατσιστική του πολιτική εις βάρος όσων ζουν στα κατεχόμενα. Οι μόνοι που εμβολίασε είναι όσοι Παλαιστίνιοι είναι εργαζόμενοι στο Ισραήλ και έχουν την ειδική άδεια εισόδου. Την ίδια ώρα το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών του Ισραήλ είναι από τα πιο αποτελεσματικά  και τα ταχύτερα παγκοσμίως. 


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις