Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου, ο Λι Κετσιάνγκ θέλει να επιβεβαιώσει ότι η νέα κυβέρνηση θα συνεργαστεί με την Κίνα και εξέφρασε την ανησυχία του για τη διακοπή του ΟΛΠ.

Κείμενο που δημοσιεύεται σήμερα στην ιστοσελίδα της κινεζικής κυβέρνησης, τονίζει ότι ο Λι Κετσιάνγκ διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας ότι οι κινεζικές επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά «ευνόησαν τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης».

«Ελπίζω ότι οι δύο πλευρές θα σεβασθούν τις δεσμεύσεις τους. Η Κίνα επιθυμεί να συνεργασθεί με την Ελλάδα για να μετατραπεί το λιμάνι αυτό σε διαμετακομιστικό κόμβο ανάμεσα στην Κίνα και την Ευρώπη», δήλωσε ο Κινέζος πρωθυπουργός στον Έλληνα ομόλογο του.

Ελπίζουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα παράσχει τις μεγαλύτερες νομικές εγγυήσεις προς τις κινεζικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα». Το ίδιο κείμενο παραθέτει δηλώσεις του Α. Τσίπρα, ο οποίος διαβεβαιώνει πως η Ελλάδα θα στηρίξει την επένδυση των Κινέζων. Αξίζει να αναφερθεί ότι ακόμα δεν υπάρχει απάντηση του Α. Τσίπρα στην πρόσκληση του Πεκίνου για συνάντηση.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ