Στο πλαίσιο συνάντησης αντιπροσωπείας με μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), ο Χ. Κατσώτης υπογράμμισε  ότι το ΚΚΕ ζητά να κατοχυρωθεί νομοθετικά η κυριακάτικη αργία, χωρίς να εξαιρείται καμία Κυριακή.

Ο Χ. Κατσώτης αναφέρθηκε συνολικά στις συνέπειες για την εργατική-λαϊκή οικογένεια από τα μέτρα που περιέχονται στο νέο μνημόνιο, τις νέες ανατροπές σε μισθούς, συντάξεις, εργατικά δικαιώματα, ενώ ξεκαθάρισε πως είναι σταθερή η θέση του ΚΚΕ για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής-αργίας, χωρίς να μπαίνει καμία Κυριακή σε παζάρι.

Όπως υπογράμμισε, το ΚΚΕ θα αναδείξει το θέμα της κυριακάτικης αργίας. Κάλεσε τον κόσμο να συμμετέχει στην απεργία της 17ης Μαΐου και στα συλλαλητήρια της 18ης Μαΐου. «Θα αναδείξουμε συνολικά πλευρές που τσακίζουν ενιαία τον εργάσιμο χρόνο και τις εργασιακές σχέσεις, καλώντας παράλληλα τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να αγωνιστούν σε αυτήν την κατεύθυνση, με πρώτο σταθμό τη μαζική συμμετοχή στην πανεργατική-πανελλαδική απεργία στις 17 Μάη και στα συλλαλητήρια στις 18 Μάη, την ημέρα που θα ψηφίζονται τα νέα μέτρα στη Βουλή».