Το πανό έκανε αναφορά στη σερβική γλώσσα, στη γενοκτονία περίπου 8.000 μουσουλμάνων, ανδρών και αγοριών, η οποία συντελέστηκε το 1995 στη Σρεμπρένιτσα από Σέρβους της Βοσνίας. Το σύνθημα που χρησιμοποίησαν ήταν το «Nož, žica, Srebrenica», γνωστή σερβική φράση που κυριολεκτικά σημαίνει  «Μαχαίρι, συρματόπλεγμα, Σρεμπρένιτσα.

Ο Γ. Βασιλειάδης χαρακτηρίζει την ανάρτηση του φασιστικού πανό, εναντίον των Βοσνίων, που αφορούσε τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, από ελάχιστο αριθμό θεατών, «απαράδεκτο περιστατικό, το οποίο δεν συνάδει με τις Αρχές και τις Αξίες της Ελληνικής Δημοκρατίας και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τον Ελληνικό Λαό».

Παράλληλα, τονίζει ότι τέτοιου είδους ανθρωπόμορφα φασιστοειδή δεν έχουν καμία θέση στα ελληνικά γήπεδα, ιδίως στους αγώνες της Εθνικής μας ομάδας και βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με την Ελληνική Αστυνομία για να εντοπιστούν οι δράστες και να τιμωρηθούν, εκφράζοντας ταυτόχρονα και την πρόθεση να τους απαγορευθεί, διά βίου, η είσοδος στα γήπεδα».

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 1995, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου της Βοσνίας, μεγάλη στρατιωτική δύναμη Σέρβων, συνεπικουρούμενη από παραστρατιωτικές ομάδες εθελοντών δολοφόνων, εισέβαλε στην πόλη της Σρεμπρένιτσα, η οποία είχε κηρυχθεί «ασφαλής περιοχή» από τον ΟΗΕ και η φύλαξή της είχε ανατεθεί σε Ολλανδούς κυανόκρανους. Οι κυανόκρανοι αρνήθηκαν να υπερασπιστούν την πόλη και οι στρατιωτικές και παραστρατιωτικές δυνάμεις των Σέρβων, υπό την ηγεσία του στρατηγού Ράτκο Μλάντιτς κατέσφαξαν 8.000 άντρες μουσουλμάνους κάθε ηλικίας