Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7», ο Δ. Λιάκος τόνισε ότι η κυβέρνηση στοχεύει να συμφωνήσει με την Κομισιόν για τη μη εφαρμογή του μέτρου περικοπής των συντάξεων  μέχρι τις 21 Νοεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία η Κομισιόν θα δώσει την τελική απόφαση για την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού του 2019.

«Στόχος μας είναι μέχρι την κατάθεση του προϋπολογισμού την 21η Νοεμβρίου να έχουμε συμφωνήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις πολιτικές επίτευξης του δημοσιονομικού στόχου του 2019, ούτως ώστε να μην συμπεριληφθεί το – μη αναγκαίο, όπως συνεχώς τονίζουμε – μέτρο της μείωσης της “αρνητικής” προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις», ανέφερε ο Δ. Λιάκος.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να δοθεί μόνιμος χαρακτήρας στη μη εφαρμογή του, συμφωνημένου ανάμεσα σε κυβέρνηση και δανειστές μέτρου και να μην περάσει η υποχρέωση στην επόμενη κυβέρνηση.

«Η διαδικασία εξελίσσεται αποκλειστικά ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα ευρωπαϊκά όργανα, χωρίς τη συμμετοχή των υπολοίπων θεσμών . Η παρέμβαση έχει μόνιμο χαρακτήρα. Μένει να καθοριστεί η τεχνική εξειδίκευση, σημείο που είναι μέρος των συζητήσεων που διεξάγονται αυτήν την περίοδο. Η χώρα μας σήμερα αναπτύσσεται ξανά, η ανεργία μειώνεται με ικανοποιητικό πλέον ρυθμό, τα δημόσια οικονομικά μας είναι πλεονασματικά, οι επενδύσεις ανακάμπτουν και οι εξαγωγές αυξάνονται σε επίπεδα προ κρίσης».