Προηγουμένως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ έκανε δήλωση σε σχέση με της προσπάθεια συγκάλυψης του σκάνδαλο των υποκλοπών από την πλευρά της κυβέρνησης κατηγορώντας την για τους συνεχόμενους στρουθοκαμηλισμούς στους οποίους προβαίνει, ενώ έκανε 4 προτάσεις, κατά τις οποίες η κυβέρνηση θα καταφέρει να πραγματοποιήσει αδιάβλητές εκλογές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Γιάννης Οικονόμου πέταξε την μπάλα στην εξέδρα, αναφέροντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ εισέρχεται και πάλι σε επικίνδυνα για τη Δημοκρατία μας μονοπάτια. Χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο, βασισμένος μόνο σε ψέματα και ανυπόστατες φήμες, φτάνει στην απόλυτη πολιτική εξαθλίωση».

»Η ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας μας και το αδιάβλητο των εκλογικών διαδικασιών είναι ένα κεκτημένο της Μεταπολίτευσης, το οποίο οφείλουμε όλοι, πολιτικοί και πολίτες, να προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού. Κανείς, από το 1974 μέχρι σήμερα, δεν διανοήθηκε να το αμφισβητήσει. Ο κ. Τσίπρας μιμείται τους ακραίους πολιτικούς στις Η.Π.Α. και τη Βραζιλία, οι οποίοι δεν σέβονται τη λαϊκή ετυμηγορία και δεν διστάζουν να πληγώσουν βαριά τους θεσμούς των χωρών τους.

Αναζητά απεγνωσμένα δικαιολογίες για την επερχόμενη ήττα του, φτάνοντας στο σημείο να θυσιάσει την ομαλότητα και τη νομιμότητα, για να στήσει γραμμή προσωπικής του άμυνας. Όμως η πολιτική του αδυναμία οφείλεται στην πολιτική του ανεπάρκεια, στην ένδεια προτάσεων για τα υπαρκτά και τα μεγάλα που απασχολούν την Πατρίδα και στον “τραμπισμό αλά γκρέκα» με τον οποίο πολιτεύεται”».