Μια σοβαρή καταγγελία για τη δημιουργία κυβερνητικών fake news έκανε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, μέσω fb, που,  με δημοσιογραφική παρατηρητικότητα, καταγράφει τις …παράλογες αυξήσεις τριχοφυιίας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, μες σε τέσσερις ώρες.

Σύμφωνα με την καταγγελία, όπως καταγράφεται στο fb του κου Αντώναρου:

«Η κυβέρνηση κι ο Μητσοτάκης λένε ΨΕΜΜΑΤΑ κατάμουτρα στους Έλληνες.
Τρίτη γύρω στις 15 30 ο Μητσοτάκης φωτογραφίζεται στο Μαξίμου παρουσιάζοντας το “βιβλιάριο” my health. EINAI ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΞΥΡΙΣΜΕΝΟΣ.
Τέσσερις ώρες αργότερα – υποτίθεται – ότι πάει στο Συντονιστικό για την πυρκαγια. ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΑΞΥΡΙΣΤΟΣ.
Να του φυτρώσαν γενιά μέσα σε τέσσερις ώρες αποκλείεται. Παρότι είναι εμφανώς δασύτριχος.
Αρα: Μια από τις δύο φωτό είναι μούφα — τραβηγμένη άλλη μέρα. Η δεν πήγε καν στο Συντονιστικό και πλάσαρανε φωτο από παλιότερη σύσκεψη. (Πολύ πιθανόν!) Η η σύσκεψη για το “βιβλιάριο” είχε γίνει και φωτογραφηθεί πριν από τις τελευταίες…διακοπές του. Λετε;
Θα πάρουμε απάντηση;
ΥΓ. Συμπληρωματικη παρατηρηση: στην παρουσίαση στο Μαξίμου ο Κύμης φοράει μάσκα. ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΦΟΡΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ…»

Λίγες ώρες αργότερα, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέρχεται με νέο δημοσίευμα και αναρτά και την σχετική παλαιότερη εικόνα, από το ertflix. Γράφει: «Και για του λόγου το αληθές ιδού το αποδεικτικό πειστηριο: ο γενειοφόρος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Συντονιστικό με αφορμή άλλη πυρκαγια στην Εύβοια παλιότερα. Διπλα του ο Χρυσοχοιδης κοντοκουρεμένος — τωρα τα χει αφήσει μακρια.».

Στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης

 

Σύμφωνα με το in.gr, η ΝΔ από την εποχή της αντιπολίτευσης ακόμη δεν είχε πρόβλημα να χρησιμοποιεί green screen και να «κάνει χολυγουντιανες» τις ..τηλεοπρικές παραγωγές της. Σήμερα, η κυβέρνηση της λίστας Πέτσα, που θεωρεί ότι όλα αντιμετωπίζονται με την επικοινωνιακή διαχείριση, προχωρά ένα βήμα παραπέρα. Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως, καλό θα ήταν ο σκηνοθέτης να ρίχνει και μια δεύτερη ματιά, γιατί αλλοιώς γίνονται αντιληπτά τα continuity errors…