Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm», ο υπουργός Εσωτερικών στάθηκε στο πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων, υποστηρίζοντας πως έχουν «ολοκληρωτικό σχέδιο» για την αντιμετώπιση του, χωρίς πάντως να αναφέρεται στο ζήτημα ακόμα πιο ενεργής εμπλοκής των ιδιωτών, για την οποία είχε δεσμευθεί η κυβέρνηση της ΝΔ.

Με φουλ των ΣΔΙΤ ανοίγει τα χαρτιά του το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών

«Πρωταρχική θέση σε ολόκληρη τη χώρα έχει η αποτελεσματική και οριστική αντιμετώπιση του ζητήματος με τα απορρίμματα. Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει κάθε καλοκαίρι και σε μια σειρά τουριστικών προορισμών με λόφους σκουπιδιών. Έχουμε παραλάβει μια ωρολογιακή βόμβα που αφορά και την Αττική. Είμαστε αποφασισμένοι, είναι θέμα υγείας, πολιτισμού και οικονομίας. Δεν μπορούμε να αφήσουμε άλλο τη χώρα σε αυτή την κατάσταση. Θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με ένα ολοκληρωτικό σχέδιο. Είναι μια βασική προτεραιότητα του υπουργείου Εσωτερικών, δεν θα κάνουμε πίσω και είναι μια απαίτηση της κοινωνίας και θα κριθούμε για τα αποτελέσματά μας αυτή την τετραετία».

Ο Τ. Θεοδωρικάκος επιχείρησε να διαστρεβλώσει την υπολειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών, λέγοντας πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις υπαλλήλων, αλλά θα αποχωρήσουν οι 9.000 υπηρεσιακοί υπάλληλοι μετά την ολοκλήρωση της σύμβασης τους.

«Απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο προφανώς δεν έρχονται και είναι πολύ λυπηρό που ακόμα και τώρα, έχουν περάσει δύο μήνες από τις εκλογές, και η αξιωματική πλέον αντιπολίτευση δεν θέλει να δει τα πράγματα με λογική και αντικειμενικότητα. Τι είπα; Οι ακροατές πρέπει να γνωρίζουν ότι στο τέλος κάθε μήνα στο apografi.gov.gr δημοσιεύεται ο αριθμός των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και ο αριθμός των συμβασιούχων, των εκτάκτων. Αυτό είχε σταματήσει και δεν έγινε τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Ως γνωστόν τότε υπήρχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία απέφυγε να δημοσιεύσει, αν και είχε την υποχρέωση. Ζήτησα να προχωρήσει κανονικά η απογραφή και να δοθούν στη δημοσιότητα και χθες που ολοκληρώθηκε, ενημερώθηκα ότι αντί να έχουμε περίπου τους 48.000 που έχουμε συμφωνήσει με τους εταίρους ότι χρειαζόμαστε ως έκτακτους στο Δημόσιο, είχαμε φτάσει τους 57.000. Προφανώς αυτή είναι η αιτία που τα στοιχεία δεν δημοσιεύθηκαν τότε. Είναι μια υπέρβαση βαρβάτη».