Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, η Α. Πελώνη δήλωσε ότι λόγω της κορύφωσης της πανδημίας, δεν τίθεται ζήτημα ανοίγματος του λιανεμπορίου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «με τα νούμερα της πανδημίας αυτή τη στιγμή δεν είναι  της παρούσης αυτή η συζήτηση».

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε ότι «το βασικό σενάριο» της κυβέρνησης είναι ότι «από τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα αρχίσει να λειτουργεί με μια κανονικότητα η οικονομία». Την Τρίτη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Α. Γεωργιάδης, δήλωσε με τη σειρά του πως «ο Μάρτιος θα είναι ο μήνας που θα ανοίξει η αγορά».

Ειδικοί προειδοποιούν για κορύφωση της πανδημίας τον Μάρτιο, ενώ η κυβέρνηση προαναγγέλλει άνοιγμα της αγοράς

«Η κυβέρνηση δεν ξέρει τι της γίνεται»

Με αφορμή τις αντικρουόμενες τοποθετήσεις των κυβερνητικών στελεχών, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εξέδωσε ανακοίνωση για την ασυνεννοησία στην κυβέρνηση σχετικά με την υπόθεση της πανδημίας, αναφέροντας σχετικά πως «είμαστε όλοι αντιμέτωποι και με μία κυβέρνηση ασυνεννοησίας που δεν ξέρει τι της γίνεται».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Χθες ο κ. Γεωργιάδης, παρακάμπτοντας τους επιστήμονες και ενώ όλοι ανέμεναν έκρηξη κρουσμάτων, προανήγγειλε άνοιγμα της αγοράς μέσα στο Μάρτιο. Σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος αδειάζει για πολλοστή φορά τον Υπουργό Ανάπτυξης.

Δεν φθάνει που η χώρα βρίσκεται πάλι στο σημείο μηδέν της πανδημίας, με το ΕΣΥ στο κόκκινο και την οικονομία σε κατάρρευση. Δεν φθάνει που η κυβέρνηση κάνει εδώ και έναν χρόνο τα ίδια λάθη και τίποτα επί της ουσίας για τις μεγάλες εστίες υπερμετάδοσης.

Δεν φτάνει που οι πολίτες, οι εργαζόμενοι και οι καταστηματάρχες είναι σε απόγνωση, αντιμέτωποι με προβλήματα επιβίωσης και χωρίς ουσιαστική οικονομική στήριξη μετά από το μεγαλύτερο και πιο αποτυχημένο λοκντάουν της Ευρώπης. Δυστυχώς, είμαστε όλοι αντιμέτωποι και με μία κυβέρνηση ασυνεννοησίας που δεν ξέρει τι της γίνεται».