Μιλώντας στο in.gr και τη Ράνια Τζίμα, η Πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού, μίλησε σχετικά με απειλές κατά της ζωής που έχει δεχτεί, ειδικά με τις ευθείες κατηγορίες της προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για «εσχάτη προδοσία» στην πρότασης για την Προανακριτική. «Τροχαία, σε μένα, σε κάποιο δικό μου, σε οικείο πρόσωπο» δήλωσε ότι της ειπώθηκε.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Ράνιας Τζίμα, η κα. Καρυστιανού, δήλωσε  ότι «πριν λίγες μέρες δέχθηκα απειλές κατά της ζωής για την εσχάτη προδοσία. Αυτό που μου ειπώθηκε είναι ότι και μόνο η σύνδεση του ονόματος της συγκεκριμένης οικογένειας, της οικογένειας Μητσοτάκη, με το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη. Και μόνο η σύνδεση και ας μην οδηγήσει πουθενά».

«Υπήρχαν και άλλες χειρότερες λέξεις» προσέθεσε, πληροφορώντας ότι κατέθεσε τα πάντα στην Αστυνομία και συγκεκριμένα στη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος, όπου υπέβαλε την καταγγελία.

«Ατυχήματα συμβαίνουν, δεν συμβαίνουν;» είπε, ακόμα, εξειδικεύοντας το είδος της απειλής που δέχτηκε. «Τροχαία, σε μένα, σε κάποιο δικό μου, σε οικείο πρόσωπο» ανέφερε, χαρακτηριστικά, αργότερα.

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι αυτό που της μεταφέρθηκε είναι ότι «στη συζήτηση που έγινε για μένα ειπώθηκε ότι “εντάξει, η Καρυστιανού δεν θα πάει για πολύ ακόμα”», αλλά η ίδια ξεκαθάρισε ότι «δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου. Εγώ τουλάχιστον ξέρω με ποιους τα ‘χω βάλει. Δηλαδή δεν εξεπλάγην από αυτά που άκουσα, ούτε που μου είπαν ότι “ξέρεις πολύ καλά ότι δεν αστειεύονται, είναι αδίστακτοι και τα λοιπά”, ειπώθηκαν όλα αυτά στη συζήτηση».

«Θεωρητικά θα μπορούσα, ναι. Να κινδυνεύσει κάποιος ο οποίος μιλάει, λέει, σκαλίζει, προσπαθεί, κάνει» απάντησε, ακόμα, στην ερώτηση για το αν αισθάνεται να κινδυνεύει.

Αναλυτικά η συνέντευξη στην ιστοσελίδα in.gr.