X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Η Μέρκελ ξεκαθαρίζει πως δεν θα υπάρξει «έκπτωση» για το ελληνικό χρέος

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, ξεκαθάρισε ότι οι δανειστές δεν πρόκειται να κάνουν καμία «έκπτωση» στη νέα ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τις μνημονιακές δεσμεύσεις που πρέπει να ακολουθήσει, παρά το ότι βλέπει θετικές προοπτικές στο πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εκφράστηκε με εγκωμιαστικά σχόλια για τη συνεργασία της με τον Αλέξη Τσίπρα.
Η Μέρκελ ξεκαθαρίζει πως δεν θα υπάρξει «έκπτωση» για το ελληνικό χρέος
Menelaos Myrillas / SOOC
|

Μιλώντας στη  θερινή της συνέντευξη τύπου  της καγκελαρίας την Παρασκευή, η Α. Μέρκελ επανέλαβε ότι οι δανειστές δεν πρόκειται να χαλαρώσουν τις μνημονιακές δεσμεύσεις που έχουν επιβάλει στην λόγω του ότι άλλαξε η κυβέρνηση της χώρας.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες της Deutsche Welle, δεν μπορεί να υπάρξει «έκπτωση» σχετικά με το χρέος, παρά το ότι η Ελλάδα κατάφερε να βγει ξανά με ένα ομόλογο στις αγορές το οποίο αξιολογήθηκε «πολύ καλά», επισημαίνοντας πως το ζήτημα αυτό θα συζητηθεί στο Eurogroup και στην Κομισιόν.

Σημείωσε ότι η «πολιτική της πεποίθηση» είναι πως το οικονομικά πρόγραμμα του νέου πρωθυπουργού  «θα φέρει καλές δυνατότητες για περισσότερη ανάπτυξη και απελευθέρωση των αναπτυξιακών δυνάμεων στην Ελλάδα. Τότε θα πρέπει να δούμε πώς θα είναι η εξέλιξη και οι υπόλοιπες συζητήσεις πρέπει να γίνουν με το Eurogroup και την Επιτροπή. Αλλά σίγουρα πρέπει πρώτα να δούμε τι θα κάνει και πώς θα το κάνει. Το Eurogroup είπε ότι δεν θα υπάρξει τώρα άμεσα κάποια έκπτωση επειδή υπήρξε αλλαγή κυβέρνησης. Τώρα, ας δούμε τις περαιτέρω εξελίξεις».

Παράλληλα, στάθηκε στο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ανήκει στη δική μου κομματική οικογένεια και για αυτό τον γνωρίζω ήδη εδώ και καιρό και ξέρω ότι σε ό,τι αφορά τις οικονομικές εξελίξεις έχει ένα διαφοροποιημένο πρόγραμμα από αυτό του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενη στις σχέσεις της με τον Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε πως παρά τις διαφορετικές απόψεις που είχαν, δημιούργησαν μια σχέση εμπιστοσύνης. «Αυτό έχει να κάνει με κάτι το οποίο θεωρώ πολύ σημαντικό στην πολιτική μου εργασία και απεδείχθη επιτυχές: ότι ακόμη και αν έχεις εντελώς διαφορετική άποψη, πρέπει να φέρεται ο ένας στον άλλον ανοιχτά, με ειλικρίνεια και έντιμα. Και αυτό δημιούργησε μία βάση εμπιστοσύνης, η οποία δεν τέθηκε υπό αμφισβήτηση από καμία πλευρά, ούτε από εκείνον ούτε από εμένα. Και αυτή η εμπιστοσύνη μάς συνόδευσε μέσα από πάρα πολύ δύσκολες νυχτερινές συνεδριάσεις».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις