Εικότερα, η εταιρεία αναφέρει πως «θα αφαιρέσουμε τώρα μηνύματα που στοχεύουν (Σιωνιστές) σε διάφορους τομείς στους οποίους η έρευνά μας έχει δείξει ότι ο όρος τείνει να χρησιμοποιείται για να αναφέρεται σε Εβραίους και Ισραηλινούς, με απάνθρωπες συγκρίσεις ή εκκλήσεις να τους βλάψουν ή να αρνηθούν την ύπαρξή τους» στην σχετική της δήλωση.

Ο όμιλος μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με έδρα την Καλιφόρνια, ξεκίνησε έρευνα πριν από πέντε μήνες για τον τρόπο χρήσης αυτού του όρου στις πλατφόρμες του, «λόγω της αυξανόμενης πόλωσης του δημόσιου λόγου λόγω των γεγονότων που λαμβάνουν χώρα στη Μέση Ανατολή».

Η έρευνα, στην οποία λέει η Meta, ότι συνέβαλαν πολλοί εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένων ιστορικών, νομικών και ενώσεων, προσπάθησε να καθορίσει εάν αυτός ο όρος χρησιμοποιήθηκε για να αναφερθεί σε υποστηρικτές ενός πολιτικού κινήματος, Εβραίους ή τον ισραηλινό λαό. Η έρευνα του Meta κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει γενική συναίνεση για το τι εννοούν οι άνθρωποι όταν χρησιμοποιούν τον όρο «σιωνιστής».

Ωστόσο, η Meta σημείωσε στη δήλωσή της ότι, «με βάση την έρευνα και τις έρευνές μας σχετικά με τη χρήση αυτού του όρου σε πλατφόρμες για αναφορά στον εβραϊκό λαό και τους Ισραηλινούς σε σχέση με ορισμένους τύπους επιθέσεων μίσους, θα αφαιρέσουμε στο εξής περιεχόμενο που στοχεύει (σιωνιστές) με ρητορική μίσους».