Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7», ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπερασπίστηκε τον Α. Σαμαρά για την ομιλία του στο 12ο συνέδριο του κόμματος, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Παρά το ότι του επισημάνθηκε πως το σύνθημα «χαβιάρι και φαγοπότι με Άρη Βελουχιώτη» έχει υιοθετηθεί και από τη Χρυσή Αυγή, ο Α. Γεωργιάδης τόνισε ότι πρώην πρωθυπουργός δεν είναι ακροδεξιός, ενώ υπερασπίστηκε και τα όσα είπε για τον Κ. Κατσίφα.

«Εάν είναι χυδαία η πραγματικότητα τότε είναι χυδαίο και το σύνθημα “χαβιάρι και φαγοπότι με Αρη Βελουχιώτη”. Ο κ. Σπίρτζης και ο κ. Πολλάκης έχουν στο γραφείο τους τον Αρη. Την ίδια ώρα αναβαθμίστηκε το μενού στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος, μέχρι και αστακομακαρονάδα σερβίρουν, απολαμβάνουν λοιπόν μενού πλουσιοπάροχο στους αιθέρας και πουλάνε Βελουχιώτη. Επί Σαμαρά στο πρωθυπουργικό σερβιρόταν μόνο καφές και μπισκότα. Μου λέτε ότι αυτό το σύνθημα το έλεγε η Χρυσή Αυγή. Μα εάν η ΧΑ πει ότι η γη είναι στρογγυλή δεν θα πω εγώ ότι είναι τετράγωνη.

Άλλωστε ψήφισαν μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ για να φύγει η κυβέρνηση Σαμαρά. (Σε σχέση με την εξίσωση που επεχείρησε ο κ. Σαμαράς ανάμεσα στον Κ. Κατσίφα και τους Ισαάκ Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού στην Κύπρο). Ο Κατσίφας είχε μεν καλάσνικοφ αλλά πυροβόλησε στον αέρα, είναι ένας νέος άνθρωπος που έδωσε τη ζωή του για την ελληνική σημαία, έτσι θα περάσει στην ιστορία. Ο Α. Σαμαράς είναι ένας κατεξοχήν φιλοευρωπαίος πολιτικός, και βέβαια δεν είναι ακροδεξιός».

Ερωτηθείς για τη συμφωνία των Πρεσπών, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να την περάσει από τη Βουλή, αν και υπογράμμισε πως αν η συμφωνία περάσει με λιγότερους από 151 βουλευτές, θα υπήρχε τεράστιος εθνικός διχασμός. Σχετικά με τη στάση της ΝΔ, ξεκαθάρισε ότι δεν θα μπορέσει να την καταργήσει μονομερώς από τη στιγμή που θα έχει κυρωθεί.

«Έστω και με συμπίλημα βουλευτών θα υπάρξει πλειοψηφία 151 για την κύρωση της συμφωνία των Πρεσπών ακόμη και αν το Ποτάμι δεν ψηφίσει. Ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε ότι δεν θέλει την Καϊλή για δήμαρχο Θεσσαλονίκης λόγω της στάσης της στο μακεδονικό. Παπακώστα, Κουντουρά, Θεοχαρόπουλος, Δανέλλης, ίσως και Λυκούδης είναι υπέρ. Θα ήταν καταστροφικό να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών με κάτω από 151, δεν θα είχε πολιτική νομιμοποίηση και θα γινόταν παράγων τεράστιου εθνικού διχασμού. Οι διεθνείς συμφωνίες εφόσον κυρωθούν δεν καταργούνται μονομερώς, ενώ το μείζον που είναι η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, θα έχει ήδη γίνει όταν η ΝΔ αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης».