«Τα σημερινά πρωτόγνωρα επεισόδια σε δικαστική αίθουσα – τα οποία καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο – αναδεικνύουν το αποκρουστικό πρόσωπο των δραστών: Της Χρυσής Αυγής και των αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.
Ακόμα, προσθέτει πως «Αναδεικνύουν, όμως, και τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, που – άβουλη και ανίκανη – δεν μπορεί να διασφαλίσει την τάξη, ούτε καν στο Ναό της Θέμιδος. Επαναλαμβάνουμε ότι προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ο σεβασμός των νόμων και της τάξης παντού».
Υπενθυμίζεται πως, το πρωί της Τρίτης επικράτησε μεγάλη ένταση στην δικαστική αίθουσα, με τους χρυσαυγίτες να φωνάζουν συνθήματα όπως «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή» και «Πουτάνας γιοι αναρχικοί», την ώρα που δυνάμεις των ΜΑΤ προσπαθούσαν να ελέγξουν την κατάσταση. Χαρακτηριστικό των προκλήσεων του ναζιστικού μορφώματος είναι ότι χρυσαυγίτης ρώτησε τη Μάγδα Φύσσα «Πού είναι τώρα ο Παύλος;»
Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», η ένταση που ξέσπασε ανάμεσα σε αντιφασίστες και χρυσαυγίτες ξεκίνησε όταν η αστυνομία απαγόρευσε την είσοδο στους συγκεντρωμένους αντιφασίστες, αν και είχε επιτρέψει την είσοδο στους χρυσαυγίτες και παρά το ότι υπήρχαν κενές θέσεις στο ακροατήριο.
Η ΝΔ επαναφέρει τη «θεωρία των δύο άκρων» για τα επεισόδια της Χρυσής Αυγής
Καταδικαστική ανακοίνωση για τα επεισόδια στη δικαστική αίθουσα που διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, φροντίζοντας ωστόσο να «τσουβαλιάσει» την προκλητική συμπεριφορά των χρυσαυγιτών με την ανοχή της αστυνομίας, με τις αντιδράσεις των αντιεξουσιαστών που βρίσκονταν στο χώρο.
Σε χρειαζόμαστε
Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις
Πολιτική Σχολιασμού