Όλο και πιο χαμηλά ο πήχης της πολιτικής αντιπαράθεσης από το κυβερνών κόμμα, που προσπαθεί να ταυτίσει τα τέσσερα κόμματα της Βουλής που αντέδρασαν έντονα στην εμφάνιση του μέλους των Αζόφ, με τον καταδικασθέντα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη.

Αυτή η αήθης επίθεσης έρχεται παρά το γεγονός του ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχθηκε πως επρόκειτο για «λάθος» και «αστοχία», ενώ ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος» το γεγονός.

Συγκεκριμένα η ΝΔ αναφέρει:

«Κάποιοι εφευρίσκουν διαρκώς δικαιολογίες και προσχήματα προκειμένου να κρύψουν αυτό που είναι προφανές από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία: ότι είναι με τον Πούτιν. Η χθεσινή απουσία από τη Βουλή, ΚΚΕ, Ελληνικής Λύσης, ΜεΡΑ25 και η παρουσία-απουσία του ΣΥΡΙΖΑ, έδειξε καθαρά σε όλους ποιοι είναι με το μέρος εκείνων που υπερασπίζονται τη χώρα τους και ποιοι είναι με τον εισβολέα και δεν βγάζουν μιλιά για τις δολοφονίες αμάχων, τις φρικαλεότητες, την καταστροφή. Και λένε τα ίδια που λέει στην ανάρτησή του ο καταδικασμένος Η. Κασιδιάρης. Η “πάνω πλατεία”, συναντιέται ξανά με την “κάτω πλατεία”. Μόνο που το 2022 δεν είναι 2012».

«Βυθισμένη σε αδιέξοδο η Νέα Δημοκρατία επιστρέφει στην παλιά της προπαγάνδα και καταφεύγει σε ανόητες προκλήσεις», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαντώντας στη ΝΔ. Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ειδικότερα ότι «μετά το χθεσινό ομολογημένο φιάσκο της στη Βουλή, όπου η κυβέρνηση σε πλήρη αποσύνθεση εξέθεσε διεθνώς τη χώρα με έναν νεοναζί να μιλάει στην Ελληνική Βουλή, θα ανέμενε κανείς σιωπή».

«Αντί γι’ αυτό», σημειώνει, «ανασύρει από τα σκουπίδια τη θεωρία των δύο άκρων νομίζοντας ότι ο ελληνικός λαός ξεχνάει ποιοι ήταν αυτοί που φορούσαν τις περικεφαλαίες μαζί με τον Κασιδιάρη εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών και ανήκουν στην ίδια πολιτική οικογένεια με το κόμμα του Πούτιν. Ποιοι είναι αυτοί που αναζητούν ακόμα και σήμερα τη «σοβαρή» Χρυσή Αυγή». «Ως εδώ!», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τονίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει κάθε μέρα πόσο επικίνδυνος είναι και στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής» και τον κατηγορεί ότι «στην προσπάθεια του να ξεπλύνει τους νεοναζί του “Τάγματος Αζόφ” πετάει λάσπη για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ο ίδιος που πέταγε λάσπη για τη μεγάλη συναυλία ειρήνης».

Καταληκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει αποτύχει σε όλα. Ας σταματήσει τουλάχιστον να προκαλεί και να δημιουργεί για μια ακόμη φορά τεχνικούς διχασμούς για φτηνούς μικροπολιτικούς σκοπούς».