Μιλώντας στο 12th Insurance Conference, ο Γ. Βρούτσης υποστήριξε πως στις ευρωεκλογές οι ψηφοφόροι επέλεξαν να τιμωρήσουν την αλαζονεία και το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης. «Στην πραγματικότητα, αυτό που συνέβη ήταν το αποτέλεσμα της τιμωρίας των πολιτών απέναντι στο ύφος, το ήθος της κυβέρνησης και στην αλαζονεία της. Καταψηφίστηκε και το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, καθώς καταψηφίστηκε η εξοντωτική φοροεπιδρομή εναντίον της μεσαίας τάξης, συνδυαστικά με τις εξοντωτικές εισφορές, που γονάτισαν την οικονομία».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο τομεάρχης εργασίας της ΝΔ δήλωσε πως απορρίφθηκε και καταδικάστηκε η πρόταση του ασφαλιστικού, όπως είναι σήμερα. Αναφερόμενος στη ρύθμιση των 120 δόσεων που έφερε η κυβέρνηση, τόνισε ότι με αυτούς τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές, το φαινόμενο θα επαναληφθεί και υποστήριξε ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων, όπως κάθε ρύθμιση, υπονομεύει την εθνική οικονομία, αλλάζει την κουλτούρα των πληρωμών και όσον αφορά στον υγιή ανταγωνισμό γίνεται τροχοπέδη για τις συνεπείς επιχειρήσεις και το συνεπή πολίτη.

Παράλληλα, ισχυρίστηκε πως οι αγορές, η παγκόσμια οικονομία και η ιδιωτική πρωτοβουλία, «προεξοφλούν νίκη της ΝΔ στις εθνικές εκλογές, πολιτική και οικονομική σταθερότητα, με ένα νεοφιλελεύθερο και, ταυτόχρονα, λαϊκό πρόγραμμα, που θα ενισχύσει την ιδιωτική πρωτοβουλία, η οποία δημιουργεί πλούτο».