Όπως αποκάλυψε το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Νέα Δημοκρατία έχει εκχωρήσει σε τρεις τράπεζες την κρατική επιχορήγηση του κόμματος για το 2019 και 2020, παρά τις εγγυήσεις στην Αγροτική Τράπεζα για το αντίθετο. Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία εκχώρησε την επιχορήγηση τόσο στην Αγροτική, όσο και στην Eurobank και την Εθνική Τράπεζα. 
 
Σύμφωνα με τον κ. Σκορδά, «η συμφωνία του 2010 με την Αγροτική τελείωνε το 2017. Θα έμενε ανεξόφλητο υπόλοιπο 34 εκατ. και είπαμε ότι δεν θα εκχωρήσουμε σε άλλους την χρηματοδότηση του 2019 και 2020», αλλά «ζητήσαμε επαναδιαπραγμάτευση της δανειακή σύμβασης λέγοντας ότι το επιτόκιο είναι εξαπλάσιο του ευρωπαϊκού και κρατείται ολόκληρη η χρηματοδότηση».
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, τα δάνεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξυπηρετούνταν κανονικά μέχρι τον Ιούνιο του 2012. «Το ερώτημα αν επαρκεί η σημερινή χρηματοδότηση είναι άδικο. Θα κρίνετε το ύψος των δανείων σε σχέση με το ύψος της χρηματοδότησης που έπαιρναν όταν συνήψαν τα δάνεια. Κανένα δάνειο δεν είχε υπερβεί το ύψος χρηματοδότησης σε βάθος τριετίας» υποστήριξε ο κ. Σκορδάς, που παραδέχτηκε πως όλες οι τράπεζες έχουν καταθέσει αγωγές κατά του κόμματός του.
 
Ωστόσο, όπως προέκυψε από την επιτροπή, δεν είναι αληθές πως υπάρχει πρόβλημα μόνο τα τελευταία τέσσερα χρόνια. «Τα δάνεια της ΝΔ στην Αγροτική υπερβαίνουν την τριετία και φτάνουν την δεκαετία» τον διέψευσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, ενώ συμπλήρωσε πως για να ξεχρεώσει η Νέα Δημοκρατία τα δάνειά της με την κρατική επιχορήγηση θα χρειαστεί 148 χρόνια.
 
Παράλληλα, ο κ. Σκορδάς δεν είχε μαζί του ούτε στοιχεία που να αποδεικνύουν πως η Νέα Δημοκρατία αποπληρώνει τα δάνειά της από το 2011 και έπειτα. 
 

Το μπρελόκ και οι… πηγές της Νέας Δημοκρατίας

 
«Ακόμα και ένα μπρελόκ, τα κόμματα στην Ελλάδα δεν έχουν το δικαίωμα να το φτιάξουν και να το πουλάνε και να έχουν έσοδα», είπε κάποια στιγμή ο κ. Σκορδάς δείχνοντας το μπρελόκ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, και προσπαθώντας να υπερασπιστεί το κόμμα του για την αδυναμία καταβολής των οφειλών του.
 
Ακόμη, έκπληξη προκάλεσε το γεγονός πως ο κ. Σκορδάς παραδέχτηκε πως έχει στην κατοχή του έγγραφα της δανειακής σύμβασης του ΣΥΡΙΖΑ με την Εθνική Τράπεζα, παρόλο που η Τράπεζα της Ελλάδας αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τις λεπτομέρειες των δανείων των κομμάτων, επικαλούμενη το τραπεζικό απόρρητο. Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας ομολόγησε πως τα έγγραφα του τα παρέδωσε ο πρώην γενικός διευθυντής της ΝΔ Μ. Δασκαλάκης, που τα απέκτησε όταν κλήθηκε από τον εισαγγελέα, στο πλαίσιο της έρευνας για τα δάνεια των κομμάτων.
 
«Έχει πρόσβαση ο καλούμενος», ισχυρίσθηκε ο κ. Σκορδάς. «Έχει πρόσβαση να τις βγάλει φωτοτυπίες;», τον ρώτησε ο πρόεδρος της Εξεταστικής, Σωκράτης Φάμελλος, επισημαίνοντας ότι ο μάρτυρας παραδέχθηκε ότι ο Μ. Δασκαλάκης του παρέδωσε φωτοτυπίες των οργάνων της Εθνικής Τράπεζας που αφορούσαν τα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Επιπροσθέτως, ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως «δεν υπήρχε προνομιακή πολιτική σε ότι αφορά τα επιτόκια, και η κάθε Τράπεζα τηρούσε τους ίδιους κανόνες που εφάρμοζε και για τα δάνεια που χορηγούσε σε άλλους τομείς».