Όπως μεταδίδει το Anadolu, o εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αρχής Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινε είπε ότι η αποκατάσταση των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων είναι το κλειδί για την ασφάλεια και την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, μια ημέρα αφότου ο Νετανιάχου είπε ότι θα προσφέρει στους Παλαιστίνιους αυτοδιοίκηση με την ασφάλεια να παραμένει στα χέρια του Ισραήλ.

«Ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να ιδρύσει το ανεξάρτητο κράτος του με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, η οποία αποτελεί τη βάση για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης βασισμένης σε ψηφίσματα διεθνούς νομιμότητας», σημείωσε ο Αμπού Ρουντέινε σε δήλωση που επικαλείται το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

«Δεν θα υπάρξει ειρήνη με την πολιτική της προσάρτησης και του απαρτχάιντ. Δεν θα υπάρξει ειρήνη όσο συνεχίζεται η ισραηλινή επίθεση εναντίον του παλαιστινιακού λαού», πρόσθεσε.

Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών κατέρρευσαν τον Απρίλιο του 2014 καθώς το Τελ Αβίβ αρνήθηκε να σταματήσει την οικοδόμηση οικισμών και να απελευθερώσει Παλαιστίνιους κρατούμενους που είχαν φυλακιστεί πριν από το 1993.

Οι Παλαιστίνιοι προειδοποιούν ότι η επερχόμενη κυβέρνηση του Νετανιάχου θα είναι η πιο ακραία όσον αφορά την αντιμετώπισή τους, την επέκταση της κατασκευής οικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τις παραβιάσεις κατά του τζαμιού Αλ Άκσα στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ.