Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, επέμεινε στην ορθότητα της πρότασής του για είσοδο της χώρας σε πιστοληπτική γραμμή με μια επικείμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7» υποστήριξε ότι η πιστοληπτική γραμμή δεν ταυτίζεται με τέταρτο μνημόνιο, όπως τον κατηγόρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές.

Ο Μ. Παπαδημητρίου επισήμανε ότι την ίδια πρόταση έχουν κάνει, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Στουρνάρας και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και πρόσθεσε ότι «την είχε σχεδόν εγκρίνει ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε πει ότι θα το δούμε». Υπενθυμίζεται ότι ο υποψήφιος της ΝΔ είχε δηλώσει πως σε περίπτωση που γίνουν κυβέρνηση θα ζητήσουν πιστοληπτική γραμμή στήριξης και θα χρησιμοποιήσουν δισεκατομμύρια από το «μαξιλάρι» για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, προκαλώντας τις αντιδράσεις τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το «άδειασμα» από την ΝΔ.

Αναφέρθηκε μάλιστα στο QE (σ.σ ποσοτική χαλάρωση) , το οποίο, όπως είπε, αποφάσισε να παρατείνει ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, στο πλαίσιο ενίσχυσης της ευρωπαϊκής οικονομίας, με την Ελλάδα να μην έχει πάρει ποτέ «από αυτό το πολύ φτηνό χρήμα». Ωστόσο, δήλωσε πως «τώρα μπορεί να της δοθεί η δυνατότητα κι έτσι να ενδυναμωθεί η εγχώρια οικονομία και ανάπτυξη». Όπως είπε άλλωστε, τα 37 δισ, δεν είναι χρήματα από την υπερφορολόγηση, αλλά μεγάλο μέρος τους είναι δάνειο που το έχουμε και περιμένει.