«Όποτε κι αν γίνουν εκλογές, η Πλεύση Ελευθερίας θα συμμετάσχει και θα διεκδικήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών» διεμήνυσε η πρόεδρος του κόμματος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, απορρίπτοντας τυχόν συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ ή ΜέΡΑ25 και τονίζοντας πως «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συμπορευτούμε με δυνάμεις που έχουν προδώσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, ή έχουν ζημιώσει τη χώρα, ή έχουν κοροϊδέψει».

Η  πρόεδρος του κόμματος υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ για ένα πράγμα μας πείθει, ότι όλα τα έκανε για την καρέκλα, τα έκανε για την εξουσία, το ΚΙΝΑΛ έχει κριθεί από τους πολίτες, ενώ ο κ. Βαρουφάκης αλλάζει τις θέσεις σαν τα πουκάμισα». Επίθεση εξαπέλυσε και στην κυβέρνηση, επιρρίπτοντας  ευθύνες στον πρωθυπουργό και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τους χειρισμούς τους στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Εύβοια και σε άλλες περιοχές και ζήτησε «κρατική μέριμνα» για την αποζημίωση «στο 100%» των πληγέντων. «Δε ξεχνάμε, ούτε θα αφήσουμε να ξεχαστεί η καταστροφή και οι ευθύνες, ούτε θα αφήσουμε το καμένο δάσος να μην αναδασωθεί» είπε συγκεκριμένα,  προβάλλοντας βίντεο από την επίσκεψή της στην Εύβοια την περίοδο των πυρκαγιών.

«Το συγνώμη δε σβήνει τις ευθύνες, ούτε τις φωτιές. Και θα πρέπει να υπάρξει ανάληψη ευθύνης, λογοδοσία, απονομή της δικαιοσύνης, η οποία δυστυχώς ακόμη εκκρεμεί» σημείωσε αναφορικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές και επεσήμανε πως «εάν είχε υπάρξει μέχρι σήμερα λογοδοσία για το Μάτι, ίσως να είχαν αποφευχθεί οι πρόσφατες καταστροφές». Για την οικονομία, ανέφερε ότι ο δανεισμός της χώρας, έστω και με φθηνότερα δάνεια, δεν οδηγεί σε ανάπτυξη με κοινωνικής συνοχή και ευμάρεια και ότι, ενώ «το χρέος έχει εκτιναχθεί πάνω από 200% σε ιστορικά υψηλότατα και δεν υπάρχει καμία σκέψη για κάποια πολιτική αμφισβήτησης και απομείωσης του». Τέλος, αναφέρθηκε στις γερμανικές αποζημιώσεις και στην μεγάλη απώλεια του παγκόσμιου Μίκη Θεοδωράκη, χαρακτηρίζοντάς τον «υπόδειγμα διεκδίκησης και αντίστασης».