Το τελευταίο αποτρόπαιο έγκλημα έγινε χθες βράδυ στο νοσοκομείο Αλ Αχλί της αγγλικανικής εκκλησίας στη Γάζα, όταν ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν το κτίριο που βρίσκονταν γιατροί νοσοκόμες παιδιά. Το μεγαλύτερο έγκλημα είναι η ανοχή και το στρίψιμο του βλέμματος μακριά από το έγκλημα, τόνισε ο πρέσβης, Yussef Dorkhom, και συμπλήρωσε:

«Τα ισραηλινά μίντια κάνουν προπαγάνδα και πυροβολούν την κοινή γνώμη με σφαίρες γεμάτες δηλητήριο. Τι άλλο περιμένει ο κόσμος για να καταδικάσει το έγκλημα του Ισραήλ; Το Ισραήλ ήδη ψεύδεται ισχυριζόμενο πως το νοσοκομείο επλήγη από ρουκέτα που εξοστρακίστηκε. Απέσυρε το βίντεο όταν ένας ρεπόρτερ των NYT απέδειξε πως είναι ψεύτικο. Αναφέρει πως το γραφείο τύπου του Νετανιάχου παραδέχθηκε στο Τουίτερ πως “βομβάρδισε βάση της Χαμάς στο νοσοκομείο”».

«Το παλαιστινιακό δεν ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο. Ο λαός μας υποφέρει δεκαετίες από δολοφονίες, συλλήψεις φυλακίσεις επειδή αντιστέκεται στη κατοχή. 5000 Παλαιστίνιοι στις Ισραηλινές φυλακές , οι 1000 σε διοικητική κράτηση χωρίς κατηγορίες. Κάθε οικογένεια στη Παλαιστίνη έχει τουλάχιστον ένα μέλος που έχει φυλακιστεί γιατί αντιστέκεται στην κατοχή. Πριν ξεκινήσει η τελευταία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα ήδη 250 Παλαιστίνιοι άμαχοι είχαν δολοφονηθεί στη Γάζα και δεκάδες στη δυτική όχθη. Στα κατεχόμενα εδάφη οι Ισραηλινοί έποικοι κάνουν πογκρόμ κατά Παλαιστινίων χωρικών, οι κατοχικές αρχές έχουν αποκλείσει τους ιερούς τόπους των μουσουλμάνων και χριστιανών. Οι φραστικές καταδίκες από λίγες ευρωπαϊκές χώρες και αξιωματούχους δεν φτάνουν Στη πραγματικότητα δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων έδωσαν το πράσινο φως στην εθνοκάθαρση στη Γάζα».

Ο Παλαιστίνιος Πρέσβης κάνει έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση, «την φίλη του παλαιστινιακού λαού Ελλάδα να μην δώσει νομιμοποίηση στα εγκλήματα του ισραηλινού στρατού». «Η Ελλάδα είχε ιστορικά ταχθεί υπέρ του δικαίου αγώνα του παλαιστινιακού λαού» τονίζει και καλεί την ελληνική κυβέρνηση «να ασκήσει πιέσεις στην ακροδεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου να σταματήσει την επίθεση κατά του λαού μας». Κάνει έκκληση στα ελληνικά ΜΜΕ να μην πέσουν θύματα της ισραηλινής προπαγάνδας, «όπως για παράδειγμα την ιστορία με τα αποκεφαλισμένα παιδιά, που χρησιμοποιήθηκε για να δαιμονοποιήσει τους Παλαιστίνιους». «Δε θα υποκύψουμε στη Ισραηλινή τρομοκρατία».

Σε ερώτηση για τη Χαμάς απαντά ότι η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) είναι ο μόνος εκπρόσωπος του παλαιστινιακού λαού, παρακαλώντας ωστόσο να μην ξεχνάμε πως οι Παλαιστίνιοι ζουν σε μια απάνθρωπη πολιορκία στη Γάζα. Ο Yussef Dorkhom θυμίζει ότι επίσημη θέση της Ελλάδας είναι υπέρ του δικαιώματος του παλαιστινιακού λαού για ανεξάρτητο κράτος και καλεί τη διεθνή κοινότητα να συμβάλει σε ανθρωπιστικό διάδρομο.

Δήλωσε, τέλος, πως για αυτά τα εγκλήματα πολέμου θα υπάρξει και προσφυγή στο Διεθνές ποινικό δικαστήριο.
Dimitris Kapantais / SOOC