Το περίφημο «Σιδηρούν Παραπέτασμα», χρησιμοποιήθηκε ως όρος από τον Ουίνστον Τσώρτσιλ, ηγέτη της Μεγάλης Βρετανίας, μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ώστε να τραβηχτεί η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στις «δημοκρατικές δυνάμεις» της Ευρώπης και τη  Σοβιετική Ένωση.

του Ορέστη Βέλμαχου

Τη Σοβιετική Ένωση που θρήνησε περισσότερους από 20 εκατομμύρια νεκρούς και 10 εκατομμύρια τραυματίες –  ακρωτηριασμένους στη μάχη που έδωσε με τους ναζιστές – Η μάχη στα σύνορα και στην επικράτεια της Σοβιετικής Ένωσης διήρκησε περισσότερες από  1.400 μέρες- Τη Σοβιετική Ένωση που υπέστη από τους ναζιστές καταστροφές εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.  Ο Τσώρτσιλ είχε δηλώσει σφοδρός πολέμιους του κομμουνισμού λίγα χρόνια αργότερα, αν και δεν ήταν «αντι – Ρώσος»

Ανατρέχωντας σε ομιλίες του, ο ίδιος ο Τσώρτσιλ το 1927 καμάρωνε το πάθος των μελανοχιτώνων στην Ιταλία, υπό τις ζητωκραυγές του Μουσολίνι. «Η Ιταλία έδειξε ότι υπάρχει ένας τρόπος να παλέψεις τις ανατρεπτικές δυνάμεις, ένας τρόπος που μπορεί να κινητοποιήσει την πλειοψηφία του κόσμου, η οποία κατάλληλα καθοδηγούμενη, μπορεί να εκτιμήσει και να θελήσει να υπερασπίσει την τιμή και τη σταθερότητα των πολιτισμένων κοινωνιών.

Η Ιταλία παρείχε το απαραίτητο αντίδοτο στο ρώσικο δηλητήριο. Από δω και στο εξής, κανένα μεγάλο έθνος δεν θα μείνει χωρίς το έσχατο μέσο προστασίας απέναντι στην ανάπτυξη καρκινωμάτων. Αν ήμουν Ιταλός θα ήμουν με όλη την καρδιά μαζί σας, από την αρχή μέχρι το τέλος, στη θριαμβευτική σας μάχη ενάντια στις βάρβαρες ορέξεις και τα πάθη του Λενινισμού. Το κίνημα σας έχει προσφέρει μια υπηρεσία σε όλο τον κόσμο. Έχει δώσει σε όλο τον κόσμο το απαραίτητο αντίδοτο στο Ρωσικό δηλητήριο».  Αυτός είναι ο Τσώρτσιλ που έκανε λόγο για το «Σιδηρούν Παραπέτασμα».

Ο Αλέξης Τσίπρας, πρωθυπουργός της «πρώτης φοράς αριστερά», μετά την ορκωμοσία του το 2015, έσπευσε να καταθέσει λουλούδια στο σκοπευτήριο της Καισαριανής. Έσπευσε να δείξει πως σέβεται αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να γίνει η Ελλάδα «ανεξάρτητη» χώρα. Όλα αυτά τα έκανε πριν προσκυνήσει τους «gangsters«, την «Μάνταμ  Μέρκελ» και όλους τους άλλους που αποκαλούσε «οικονομικούς δολοφόνους» του ελληνικού λαού.

Από το 2015 μέχρι σήμερα, η «αριστερή κυβέρνηση» επέβαλε ένα ακόμα μνημόνιο που ενσωμάτωσε τα δύο προηγούμενα και έγινε ο καλύτερος υπάλληλος των δανειστών. Ευλόγως, ξέκοψε και τις αναφορές περί ΕΑΜ, πέρα από τη μερίδα γραφικών βουλευτών  του ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να ξεκαθαρίσει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, αλλά του «Προοδευτικού Μετώπου», δηλαδή της Σοσιαλδημοκρατίας.

Την Πέμπτη 9 Μαΐου, ανήμερα της αντιφασιστικής νίκης των λαών με την άνευ όρων συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας, ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στη Ρουμανία για την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Εκεί υπέγραψε  τη διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. που υπέγραψαν  όλοι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  «Τριάντα χρόνια πριν, εκατομμύρια άνθρωποι πολέμησαν για την ελευθερία τους και για την ενότητα και γκρέμισαν το Σιδηρούν Παραπέτασμα», αναφέρει η διακήρυξη που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις υπογραφές φασιστών ευρωπαίων ηγετών.

Την Παρασκευή, μιλώντας στη Βουλή, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου, επιχείρησε να υποβαθμίσει την αξία του κειμένου της διακήρυξης, λέγοντας πως οι διακηρύξεις στην ΕΕ απαιτούν ομοφωνία και ότι ο πρωθυπουργός υπέγραψε την διακήρυξη καθώς επεδίωκε ομοφωνία στο θέμα της Κύπρου. 

Σε αυτό το «κοινό σπίτι» της ΕΕ, τα πράγματα λειτουργούν όπως τα περιέγραψε η κυρία Αναγνωστοπούλου.  «Θέλεις να σου δώσω κάτι; Δώσε μου ανταλλάγματα». Για ποια «ανταλλάγματα» όμως μιλάμε; Για την Κύπρο, μας λέει η κυρία Αναγνωστοπούλου. Ας δούμε λοιπόν τι έχει κάνει η ΕΕ για την Κύπρο.

Αυτή τη στιγμή στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) βρίσκεται το γεωτρύπανο  «Πορθητής», συνοδευόμενο από το ερευνητικό πλοίο Barbaros, αλλά και άλλα τουρκικά πλοία που φροντίζουν για την ασφάλεια του. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσογλου, έχει ανακοινώσει  ότι η Άγκυρα στέλνει και δεύτερο γεωτρύπανο προς την κυπριακή ΑΟΖ.

Τι ακριβώς πήρε -και μόνο στα λόγια– ο Αλέξης Τσίπρας για να υπογράψει την κατάπτυστη αυτή διακήρυξη; Τίποτα. Εκτός και αν θεωρείται στήριξη το να δηλώνει ο Γιουνκέρ πως «είναι Κύπριος» ή αν λέει ο Τουσκ ότι «παρακολουθούν στενά» τα όσα γίνονται στην κυπριακή ΑΟΖ. Αυτή είναι η στήριξη που έχει η Ελλάδα από το «κοινό σπίτι» της ΕΕ και φυσικά από το ΝΑΤΟ. Στο οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, δίνουμε το 2% του ΑΕΠ μας κάθε χρόνο…

Ποιοι είναι αυτοί λοιπόν που υπέγραψαν μαζί με τον Τσίπρα την αντικομουνιστική διακήρυξη; Μαζί με ποιους συνυπέγραψε για τη «μάχη» που δίνεται για να ξεχαστεί το «Σιδηρούν Παραπέτασμα»; Μαζί με ποιους πιστούς της «ΕΕ των λαών» υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας;

Με τον ακροδεξιό πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, που πέρασε τον Νόμο Σκλάβων κατά των εργαζομένων, που δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να απασχολούν εργαζόμενους για 400 ώρες εκτός του κανονικού ωραρίου, από 250 που προβλέπεται σήμερα. Με τον ακροδεξιό καγκελάριο της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς. Με τους ακροδεξιούς κυβερνώντες την Ιταλία, που βλέπουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σαν σκουπίδια.

Με αυτούς και όλους τους υπόλοιπους ηγέτες της «δημοκρατικής» ΕΕ υπέγραψε ο Τσίπρας την αντικομουνιστή διακήρυξη, ανήμερα της αντιφασιστικής νίκης των λαών, τη μέρα που θέλουν να ονομάσουν «μέρα της Ευρώπης», προσπαθώντας να νοθεύσουν την ιστορία και να «σβήσουν» το αίμα δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων. 

Τόσο «προοδευτική»  είναι η συμμαχία που στήνει εντός και εκτός Ευρώπης η κυβέρνηση της «Αριστεράς»…