Η απάντηση αφορούσε στις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών του Κοσσυφοπεδίου ότι η Σερβία, υπό ρωσική παρότρυνση, σκοπεύει να αποσταθεροποιήσει το Κόσοβο υποστηρίζοντας τη σερβική μειονότητα.

Ο Ρώσος εκπρόσωπος δήλωσε ότι «Φυσικά η Σερβία είναι κυρίαρχη χώρα και ο υπουργός Εσωτερικών του Κοσσυφοπεδίου κάνει απόλυτο λάθος». 

«Η Σερβία υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Σέρβων που ζουν σε δύσκολες συνθήκες. Φυσικά, αντιδρούν σκληρά όταν παραβιάζονται αυτά τα δικαιώματα», συνέχισε ο γραμματέας Τύπου της προεδρίας.

Ο Πεσκόφ σημείωσε ότι η Ρωσία και η Σερβία «έχουν στενές συμμαχικές σχέσεις». «Φυσικά, η Ρωσία παρακολουθεί πολύ στενά τι συμβαίνει, πώς διασφαλίζονται τα δικαιώματα των Σέρβων και φυσικά υποστηρίζουμε το Βελιγράδι στις ενέργειες που κάνει», είπε ο Πεσκόφ.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς είπε ότι ακόμα κι αν ηρεμήσει η τρέχουσα κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο, κάτι νέο θα συμβεί σε 15 με 30 ημέρες, επειδή στόχος της Πρίστινα είναι να διώξει τη Σερβία από το Κοσσυφοπέδιο για πάντα.