Μέσα από το προσωπικό της προφίλ στο Instagram, η Εύη Καλογεροπούλου αναδημοσίευσε την ανάρτηση που έκανε ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, προσθέτοντας στο τέλος όσα είχε η ίδια να πει σχετικά με τη σωρεία επικριτικών σχολίων που τη στοχοποίησαν.

«Στην αρχή γέλαγα μου φαινόταν γελοίο και ματσίλα και φυσικά σεξιστικό, τώρα που συνεχίζεται όχι. Και για την ιστορία κανένα μέσο και κανέναν δημοσιογράφο δεν τον πείραξε που εκεί ήταν ο Πλεύρης στην γιορτή της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας (με κουστούμι όμως όχι σορτσάκι η σορτς)», έγραψε η σκηνοθέτις.

Θυμίζουμε ότι ο διευθυντής του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, Ορέστης Ανδρεαδάκης με μια ανάρτησή του εξήγησε ποια είναι η κυρία με την οποία εμφανίστηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για τη σκηνοθέτη Εύη Καλογηροπούλου, η οποία μάλιστα έλαβε πρόσκληση από την ίδια την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Παράλληλα κλείνει το σχόλιο του σημειώνοντας πως θλίβεται «για τις σεξιστικές νύξεις που εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο». Χαρακτηριστικά ο διευθυντής του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αναφέρει στην ανάρτησή του στο Instagram: «Η Eύη Καλογηροπούλου είναι μια εξαιρετική σκηνοθέτις, η οποία συμμετείχε τρεις φορές στο Φεστιβάλ των Καννών: με τις μικρού μήκους ταινίες “Μotorway 65” (2020), και “Στον θρόνο του Ξέρξη” και το σενάριο της μεγάλου μήκους ταινίας “Cora” (2021). Οι δύο τελευταίες δουλειές της βραβεύτηκαν στις Κάννες με τα βραβεία του Canal+ και του L’Atelier της Cinefondation αντίστοιχα. Eίναι ωστόσο και ταλαντούχα εικαστικός, απόφοιτη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και με αρκετές εκθέσεις στο ενεργητικό της. Είναι επίσης πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ και του Royal college of Art του Λονδίνου».

Κάποια σχόλια που γράφτηκαν: