Όπως υπογραμμίζει το dikastiko.gr, η απόφαση ελήφθη, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον της, καθώς θεωρεί ότι η Νέα Δημοκρατία δεν στήριξε την υποψηφιότητά της απέναντι στις επιθέσεις που εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ και παρά το γεγονός ότι η κ. Νικολάου έχει στη διάθεσή της όλο το πόρισμα του ΣΔΟΕ και άλλα στοιχεία που, κατά την ίδια, την αθωώνουν πλήρως για όσα την κατηγορεί η αξιωματική αντιπολίτευση.

Μάλιστα, όλη αυτή η συζήτηση γίνεται όπως επισημαίνουν πηγές από το περιβάλλον της, τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία αποδέχεται να είναι υποψήφιος ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής. Παράλληλα, σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα, με την τραγωδία στα Τέμπη να σφραγίζει τη χώρα και τις πολιτικές εξελίξεις η κ. Νικολάου εκτιμά ότι οι προσωπικές βλέψεις δεν είναι πάνω από τον πόνο που νιώθουν όλοι οι πολίτες.

Πάντως, οι πληροφορίες του dikastiko.gr αναφέρουν πως πηγές της κ Νικολάου μιλούν για «γαλάζιες» παρεμβάσεις και για -ακόμα χειροτέρα- «συμβόλαια» προκειμένου να… απελευθερωθεί μια θέση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στην Εύβοια.

Πληροφορίες του newsit από διαρροές της Νέας Δημοκρατίας αναφέρουν: «επειδή όσα λέει η κυρία Νικολάου, προκαλούν διάφορα ερωτηματικά, οφείλουμε να διευκρινίσουμε το εξής: Στην κυρία Νικολάου ειχε διαμηνυθεί με απόλυτα σαφή τρόπο ότι δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές. Η απόφαση αυτή σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είχε παρθεί πριν το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη».

Όπως ακόμη γράφει το tvxs.gr, η ίδια έχει κλείσει εδώ και μια εβδομάδα τα εκλογικά γραφεία της στο Αλιβέρι, που θεωρείται κομβική περιοχή για την Νότια Εύβοια.

Νικολάου: «Λάσπη και συκοφαντίες»

Η Σοφία Νικολάου, με γραπτή της δήλωση, βαπτίζει «λάσπη» και συκοφαντίες τις αποκαλύψεις για τις απευθείας αναθέσεις που ζημίωσαν το δημόσιο κατά 2 εκατ. ευρώ και αναφέρει ότι παίρνει μία «δύσκολη απόφαση» «σ’ αυτή τη τραγική στιγμή για τον τόπο».

Αναλυτικά η δήλωσή της:

«Πορεύτηκα στην προσωπική, επαγγελματική και πολιτική μου διαδρομή με απόλυτη διαφάνεια, με καθημερινό αγώνα και με την πεποίθηση ότι αν παλέψεις μπορείς να πετύχεις τα πάντα.

Περπάτησα και συνεχίζω να περπατώ με το κεφάλι ψηλά, όσες επιθέσεις κι αν δέχθηκα, όση λάσπη κι αν εκτόξευσαν κάποιοι σε βάρος μου.

Έδωσα καθημερινές μάχες, θέλοντας να υπηρετήσω την Ελλάδα και κυρίως την πατρίδα μου την Εύβοια.

Όμως, σ’ αυτή τη τραγική στιγμή για τον τόπο, σε μια περίοδο που το κλίμα είναι αφάνταστα βαρύ, οφείλω να πάρω μια δύσκολη απόφαση.

Η ηθική μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές.

Όσο βρίσκεται σε εξέλιξη μια έρευνα σε βάρος μου, είναι αδύνατον να συνεχίσω την προεκλογική μου δραστηριότητα γι’ αυτό και σταματώ την εκστρατεία μου στο Νομό της Εύβοιας.

Δήλωσα από την πρώτη στιγμή και δηλώνω και σήμερα ότι όλα όσα με κατηγορούν είναι συκοφαντίες που πολύ σύντομα θα καταπέσουν στη Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχει σε βάρος μου καμιά ποινική δίωξη, δεν διώκομαι από κανέναν, παρά μόνο από τους συκοφάντες μου γι’ αυτό και δεν διαπραγματεύομαι με κανένα την αξιοπρέπειά μου.

Δυστυχώς σήμερα επικρατούν οι κραυγές και τα ουρλιαχτά εκείνων, που σκεπάζουν τη λογική, και την ακεραιότητα, τον αγώνα που έχω δώσει για να φτάσω μέχρι εδώ.

Όμως ο πόνος που βιώνει η ελληνική κοινωνία είναι πάνω από προσωπικές βλέψεις και στρατηγικές και αυτό που προέχει είναι να χτίσουμε μια καλύτερη Ελλάδα, μία σωστή Ελλάδα με ανθρώπους που έχουν όρεξη για δουλειά αλλά και αγάπη για τον τόπο.

Θέλω να ευχαριστήσω τους χιλιάδες Ευβοιώτες που με στήριξαν αυτούς τους μήνες. Τους έχω όλους στην καρδιά μου».