Λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Μπάμπη Παπαδημητρίου, περί «απαράδεκτα φθηνού νερού», η ευρωβουλευτής του κόμματος, Μαρία Σπυράκη, δήλωσε στην τηλεόραση του Open ότι είναι απαραίτητο να δοθεί σημασία στη συντήρηση του δικτύου ύδρευσης της χώρας, στο οποίο μπορεί να συμβάλει μέσω επενδύσεων ο ιδιωτικός τομέας. Τόνισε ότι το νερό είναι φυσικός πόρος και δεν είναι ανεξάντλητος.

«Είναι νομίζω απαραίτητο να αποφεύγουμε όλοι όσοι εκπροσωπούμε τους πολίτες συμπεριφορές αλά Μαρία Αντουανέτα. Είναι απαραίτητο να κρατάμε το μέτρο. Σε αυτό που θέλω να σας πω ειδικά για το νερό και ειδικά για το πρόβλημα αυτό που είναι και πολύ μεγάλο και το ξέρω από τη Θεσσαλονίκη που μένω είναι το γεγονός ότι χάνεται ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτού του φυσικού πόρου. Που οφείλεται αυτό; Στο ότι δεν συντηρήθηκαν τα δίκτυα.

Πέρυσι στη Θεσσαλονίκη είπαμε “το νερό νεράκι” εξαιτίας του προβλήματος που αντιμετωπίσαμε στο δίκτυο. Είναι λοιπόν απαραίτητο να δώσουμε έμφαση και στη συντήρηση των δικτύων και προφανώς στην επανάχρηση του νερού. Αυτό δεν χρειάζεται να συνδυάζεται με ακραίες συμπεριφορές. Είναι λοιπόν απαραίτητο να δώσουμε σημασία στη συντήρηση του δικτύου και είναι απαραίτητο να υπάρχουν επενδύσεις σε αυτό.

Θα έλεγα επενδύσεις που μπορούν να προέλθουν και από τον δημόσιο και από τον ιδιωτικό τομέα. Επενδύσεις που θα στηρίξουν το δίκτυο, επενδύσεις που θα μειώσουν τη διαρροή, επενδύσεις. Το νερό είναι πόρος και δεν είναι άπειρος πόρος, είναι φυσικός πόρος».

Το δίκιο του Μπάμπη Παπαδημητρίου: Το νερό είναι απαράδεκτα φτηνό (για τις πολυεθνικές)