Το χωριό των Σταγιατών επισκέφθηκε και πάλι ο Αχιλλέας Μπέος σήμερα το πρωί. Ο Δήμαρχος Βόλου που έχει επανειλημμένως καταφερθεί κατά των κατοίκων του χωριού χαρακτηρίζοντας τους «κοπρίτες» έφτασε συνοδευόμενος από αστυνομικούς, στελέχη της παράταξης του και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ.

Η απροειδοποίητη επίσκεψη του Μπέου προκάλεσε την αντίδραση των κατοίκων, καθώς είναι γνωστά τα σχέδια του για την πηγή του χωριού, με αποτέλεσμα να ηχήσουν ξανά οι καμπάνες και να συγκεντρωθούν άμεσα οι κάτοικοι στην πλατεία.

Ο Αχιλλέας Μπέος έκανε γρήγορα δηλώσεις σε τοπικά μέσα και τράπηκε σε φυγή, ενώ πιο πριν, σύμφωνα με τους κατοίκους, τους έβριζε και τους απειλούσε. Στις δηλώσεις του έκανε ξανά λόγο για «όργιο προπαγάνδας και παραπληροφόρησης» σχετικά με το νερό.

Μάλιστα, ο κ. Μπέος, όπως αναφέρει το magnesianews.gr, άλλαξε κλειδαριές στο Κοινοτικό Κέντρο Παράδοσης και Πολιτισμού (Μουσείο).

Έπειτα από την φυγή του δημάρχου κάποιοι από την συνοδεία του που είχαν παραμείνει στον χώρο κάρφωσαν στον πλάτανο, δίπλα στην δημόσια βρύση της πλατείας με το πηγαίο νερό, πινακίδα με την οποία ενημερώνουν ότι απαγορεύεται η χρήση του νερού για ανθρώπινη κατανάλωση.

Οι κάτοικοι στάθηκαν μπροστά στην πηγή ενωμένοι και αποδοκίμασαν την συνοδεία του δημάρχου η οποία τράπηκε και αυτή σε φυγή.

Έπειτα, στρώθηκε ένα μεγάλο τραπέζι στην πλατεία του χωριού προκειμένου οι Σταγιάτες να γιορτάσουν την νίκη τους. «Ναι είμαστε ελεύθερο χωριό. Αφού διώξαμε τους φασίστες το διασκεδάζουμε δεόντως» γράφει η τοπική ομάδα «ΑΠΟΔράσης».