«Οι διανομές τροφίμων στη Ράφα έχουν προς το παρόν ανασταλεί λόγω έλλειψης προμηθειών και ανασφάλειας. Μόνο 7 από τα 24 κέντρα υγείας της UNRWA λειτουργούν. Τις τελευταίες δέκα ημέρες δεν έλαβαν καμία ιατρική προμήθεια λόγω του κλεισίματος/διακοπής των διελεύσεων της Ράφα και του Κερέμ Σαλόμ» αννέφερε η ανθρωπιστική οργάνωση στο Χ.

Την ίδια στιγμή, το γραφείο ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ αναφέρει ότι το 40% του πληθυσμού της Γάζας, δηλαδή περισσότεροι από 900.000 άνθρωποι, έχουν εκτοπιστεί εσωτερικά και βίαια τις τελευταίες δύο εβδομάδες εν μέσω των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ στα βόρεια και νότια του παλαιστινιακού εδάφους.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας αναφέρει ότι 85 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 200 ​​τραυματίστηκαν το τελευταίο 24ωρο. Ακόμα, τουλάχιστον επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένας δάσκαλος και ένας γιατρός, σκοτώθηκαν σε επιδρομή του ισραηλινού στρατού στην Τζενίν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Τουλάχιστον 35.647 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 79.852 τραυματίστηκαν στις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, τη στιγμή που ο αναθεωρημένος αριθμός των νεκρών στο Ισραήλ από την επίθεση της Χαμάς είναι 1.139.